Peter Jackson ohjasi The Beatlesin uuden musiikkivideon – kuuntele miten John Lennon laulaa biisissä

Pitkäaikainen tavoite tehdä kappale toteutui.

5.11.2023 16:04

Legendaarinen yhtye The Beatles on julkaissut vielä yhden kappaleen. Siinä kuullaan John Lennonin laulua.

Jo edesmenneen Lennonin ääni on peräisin hänen vuonna 1977 äänittämältään demokasetilta, jolla hän soittaa pianoa ja laulaa. Kappaletta puuhattiin julkaisukuntoon vuonna 1995, mutta äänenlaatu todettiin liian huonoksi.

Äänite on kuitenkin saatu nykyisen teknologian avulla korjattua julkaisukelpoiseksi, joten The Beatlesin uusi kappale sai nähdä päivänvalon. Laulun sai eristettyä demolta hyvällä äänenlaadulla Taru sormusten herrasta – ohjaaja Peter Jackson, kun hän teki vuoden 2021 dokumentin Beatles: Get Back.

Kappale sisältää myös George Harrisonin äänittämän kitaran, jonka Harrison äänitti osapuilleen kolme vuosikymmentä sitten. Ringo Starrin rumpuosuus on uusi, kuten myös John McCartneyn basso, piano ja slide-kitarasoolo, jonka hän lisäsi kunnianosoituksena vuonna 2001 kuolleelle Harrisonille.

Lennonin lisäksi McCartney laulaa kappaleessa, ja hän ja Starr lauloivat myös taustalauluja. McCartney lisäsi myös jousisovituksen, jonka hän sävelsi edesmenneen Beatles-tuottajan George Martinin pojan Giles Martinin avustuksella.

Kappale on nimeltään Now and Then. Alla Peter Jacksonin ohjaama musiikkivideo sekä lyhyt dokumentti kappaleen syntyprosessista.

Lue myös: Aijai mitä nostalgiaa! Ysärin soturiprinsessasarja on nyt katsottavissa SkyShowtimessa – Episodi.fi

Lähde: The Playlist, Cnet, TechCrunch

Lisää luettavaa