Nyt se varmistui: Netflix laskee suoratoiston laatua Euroopassa

Komissaari kiitteli nopeaa toimintaa.

Kerroimme eilen EU:n keskustelleen Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastingsin kanssa. Netflix puolestaan tiedotti, että keskusteluja jatketaan komissaari Thierry Bretonin kanssa torstaina. Netflix myönsi, että Breton on oikeassa kiinnittäessään huomiota suoratoiston laadun laskemiseen.

Syynä laadun heikentämiselle on internetin kova kuormitus. Ihmiset oleilevat nyt paljon kotona koronaviruksen vuoksi, joten Netflixiä ja muita suoratoistopalveluja katsellaan paljon.

Videon bittinopeus on normaalia huonompi seuraavien 30 päivän ajan. Netflixin mukaan kuvanlaadun alentaminen vähentää kaistan tarvetta 25 prosenttia. Heidän mukaansa katsojat tulevat silti edelleen arvioimaan kuvan hyväksi.

– Komissaari Thierry Bretonin ja Reed Hastingsin välisten keskustelujen jälkeen – ja ottaen huomioon koronaviruksen tuomat poikkeukselliset haasteet – Netflix on päättänyt alentaa bittinopeutta kaikessa suoratoistossa Euroopassa 30 päivän ajan, Netflix tiedotti.

Breton puolestaan kiitteli Netflixin ”erittäin nopeaa toimintaa.” Hänen mukaan internetin sujuvuus säilyy nyt covid-19-kriisin aikanakin.

Vakiokuvantarkkuus vie tunnissa noin gigatavun dataa, kun HD vaatii jopa kolme gigatavua.

YouTube aikoo puolestaan laskea vakioasetuksensa SD-tasoiseksi Euroopassa.

Lähde: BBC, Engadget

Aiheeseen liittyvät jutut