Hollywood-tähti Will Smith sanoi levittäneensä väärää tietoa viruksista – no niinhän hän taisi tehdä!

Koronaviruspandemia sai näyttelijän ”katumaan.”

20.3.2020 04:30

Näyttelijä Will Smith vitsaili haastattelussa, että hän on vastuussa väärien tietojen levittämisestä viruksista. Hän sai haastattelun aikana myös tietoa alan asiantuntijalta.

Smith viittasi letkautuksellaan vuoden 2007 elokuvaan I Am Legend. Sen lähtökohtana oli zombie-vallankumous, joka levisi tartuntana tappaen suurimman osan yhteiskunnasta osan mutatoituessa hirviöiksi. Näyttelijä esitti elokuvassa virologia, joka oli selviytynyt autiossa New Yorkissa.

– Vuonna 2008 tein I Am Legendin, joten tunnen itseni vastuulliseksi suuresta osasta väärää tietoa, Smith sanoi muistaen samalla julkaisuvuoden väärin.

– Siinä oli jonkinlainen käsitys viruksista ja viraaleista patogeeneista. Se todella muutti elämäni ja kuinka katson maailmaa, Smith kuitenkin totesi.

Tähti lisäsi vielä, että ihmiset eivät ymmärrä kaikkia viruksiin liittyviä perusasioita. Keskusteluun osallistui tässä vaiheessa tohtori Michael Osterholm, joka selitti viruksen leviämistavasta.

– Jos jollakin siinä huoneessa, jossa olet nyt, olisi tartunta, se voisi levitä kaikkiin pöydässä istuviin, tohtori sanoi.

Osterholmin mukaan pääasiallinen tartuntapa on ilman kautta hengitysteitse.

Kerroimme aiemmin, että EU on pyytänyt Netflixiä rajoittamaan suoratoistonsa laatua. Syynä tähänkin on koronaviruspandemia.

Lisää luettavaa