George R.R. Martin eristi itsensä koronan vuoksi – viettää enemmän aikaa Westerosissa kuin todellisessa maailmassa

Voi tällä hetkellä hyvin.

Tulen ja jään laulu -kirjailija George R.R. Martin on päättänyt mennä omatoimisesti eristyksiin muista ihmisistä. Mukanaan hänellä on yksi avustaja, mutta muuten 71-vuotias kirjailija pysyttelee piilossa, sillä hän kuuluu ikänsä ja terveytensä puolesta riskiryhmään. Hän voi tällä hetkellä hyvin, eikä hänellä ole koronavirustartuntaa.

Fanit ovat odottaneet jo kymmenen vuotta, että Martin saisi valmiiksi The Winds of Winter -kirjan. Nyt sen valmistuminen saattaa olla lopultakin käsillä.

– Olen yksin kaukaisessa, eristäytyneessä paikassa. Mukana on yksi avustajani, enkä mene kaupunkiin tapaamaan ketään. Totta puhuen, vietän enemmän aikaa Westerosissa kuin todellisessa maailmassa, kirjoittaen joka päivä, Martin kertoi.

– Asiat ovat aika synkeästi Seitsemässä kuningaskunnassa… mutta eivät ehkä niin synkeästi kuin täällä. Joinakin päivinä uutisia katsoessa tuntuu kuin eläisimme kaikki tieteiskirjassa. Mutta ei sellaisessa tieteiskirjassa, jossa unelmoin eläväni kun olin lapsi. Sellaisessa, jossa on kaupunkeja Kuussa, yhdyskuntia Marsissa, (robotiikan) kolmella pääsäännöllä ohjelmoituja kotirobotteja ja lentäviä autoja, Martin maalaili.

Martinin ei tarvitse tehdä kirjan juonikuvioista samanlaisia kuin mitä tv-sarjassa nähtiin. Hän on aiemmin vihjannutkin, että kirja tulee olemaan erilainen.

Lähde: Metro

Aiheeseen liittyvät jutut