Netflix pelasti ohjaajalegendan kesken jääneen elokuvan – ensi-ilta vihdoin syksyllä

Elokuvan pääosassa nähdään legendaarinen John Huston.

6.6.2018 02:33

Orson Wellesin The Other Side of the Wind -elokuva saanee ensi-iltansa vielä tämän vuoden puolella, lupailee tuottaja Frank Marshall.

The Other Side of the Wind on vuosien 1970-76 välillä kuvattu elokuva, jonka tuotanto kärsi jatkuvista budjettiongelmista. Welles ei koskaan saanut elokuvaa valmiiksi, vaan sen filmimateriaaleja säilytettiin arkistojen kätkössä, kunnes Netflix pisti rahaa tiskiin ja palkkasi Marshallin vastaamaan projektin loppuun saattamisesta.

Elokuvan oli määrä saada ensi-iltansa toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla, mutta tämä suunnitelma kariutui Netflixin ja Cannesin väliseen kiistaan, jonka päätteeksi striimijätti veti elokuvansa pois festivaaleilta.

”Yritämme yhä kasata itseämme Cannesin jäljiltä ja päättää, missä elokuva saa ensi-iltansa, mutta se tulee tapahtumaan tänä syksynä”, Marshall lupailee IndieWiren haastattelussa.

The Other Side of the Windin on määrä päästä rajattuun teatterilevitykseen Netflix-julkaisun yhteydessä. Elokuva esitettiin tammikuussa pienessä yksityisnäytöksessä, johon osallistuivat mm. elokuvaohjaajat Paul Thomas Anderson, Rian Johnson ja Quentin Tarantino.

Lisää luettavaa