Netflix pyytelee anteeksi, koska tulevan elokuvan juliste seksualisoi ala-asteikäiset pikkutytöt

Netflix aiheutti melkoisen kohun.

20.8.2020 20:27

Netflix on pyytänyt anteeksi ranskalais-afrikkalaisen Cuties-nimisen elokuvan julistetta. Sen väitetään seksualisoivan elokuvan pääosassa nähtävät pikkulapset.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Maïmouna Doucouré voitti muun muassa Sundancessa parhaan ohjaajan palkinnon. Cuties ei siis itsessään pyri seksualisoimaan pikkulapsia vaan kritiikki on kohdistettu suoraan Netflixin suuntaan.

– Olemme pahoillamme asiattomasta julisteesta, jota käytimme Mignonnes/Cuties-elokuvan yhteydessä. Se ei todellakaan ollut oikein, eikä se edusta tätä Sundancessa esitettyä ranskalaista elokuvaa. Olemme nyt päivittäneet kuvat sekä elokuvan kuvauksen, Netflixin edustaja sanoi tiedotteessa.

Netflixin alkuperäisjuliste esittelee 11-vuotiaat tytöt seksuaalisissa ja vihjailevissa asennoissa. Heillä on yllään vain kireät ja niukat tanssipuvut. Alkuperäisessa ranskalaisessa julisteessa tytöt juoksevat kadulla ja pitävät hauskaa.

Julisteet näet alta.

https://twitter.com/yeetdere/status/1296280002653282305

Elokuva kertoo 11-vuotiaasta senegalilaistytöstä Amystä, joka pakenee perhehuoliaan vapaahenkisen tanssiporukan pariin. Tanssijatytöt kutsuvat itseään Cutieiksi. Tanssiporukka edustaa vapautta Amyn äidin konservatiiviisiin näkemyksiin verrattuna.

Ensi-ilta Netflixissä syyskuun 9. päivä.

Alla traileri.

Lisää luettavaa