Netflix sijoittaa jättisumman Brad Pittin tuottamaan hirviöelokuvaan

10.11.2015 16:58

Netflix on sijoittanut 50 miljoonaa dollaria korealaisen ohjaajan Bong Joon Hon (Memories of Murder, Snowpiercer) Okja-elokuvaan, kertoo THR.

Tämä on toiseksi isoin summa, jolla Netflix on rahoittanut mitään elokuvaa. Striimausjätti on aiemmin laittanut 60 miljoonaa dollaria Brad Pittin War Machine -elokuvaan.

Pittin Plan B -tuotantoyhtiö on osatuottajana myös Okjassa, jota Netflix rahoittaa valmistautuessaan avaamaan striimauspalvelunsa Etelä-Koreassa vuonna 2016. Menestyneen korealaisohjaajan tukeminen onkin yhtiölle hyvä veto, ja antaa Bongille mahdollisuuden toteuttaa visionsa, sillä elokuvasta on tulossa ohjaajan kallein.

”Tämä on fantastinen mahdollisuus minulle elokuvantekijänä”, ohjaaja sanoo tiedotteessaan. ”Okjaa varten tarvitsen Snowpierceriä isomman budjetin ja täyden taiteellisen vapauden. Netflix tarjosi minulle kaksi ehtoa, joita on vaikea saada samanaikaisesti.”

Mustalla huumorilla ja eri genreillä pelaavan Bongin tuleva elokuva kertoo tytöstä, joka ystävystää Okja-nimisen eläimen kanssa. Erinäisissä rooleissa nähdään Jake Gyllenhaal, Tilda Swinton, Paul Dano ja Bill Nighy. Pääosassa nähtävää tyttöä etsitään vielä.

Okjan kuvausten on määrä alkaa Koreassa ja New Yorkissa vuoden 2016 lopussa.

(Episodi/ML)

 

Lisää luettavaa