Netflix teki uuden version yhdestä kaikkien aikojen sotaelokuvista – Perustuu kohuttuun klassikkoromaaniin

Tulossa katsottavaksi 28. lokakuuta.

7.9.2022 08:30

Sotaromaani Länsirintamalta ei mitään uutta on saanut uuden filmatisoinnin Netflixin tuottamana. Elokuva nähdään suoratoistopalvelussa lokakuun lopulla.

Erich Marie Remarquen vuonna 1929 ilmestynyt klassikkoteos kertoo nuorista saksalaisista sotilaista ensimmäisessä maailmansodassa. Romaanin sodanvastaiset teemat herättivät aikoinaan suurta kohua.

Länsirintamalta ei mitään uutta, alkuperäiseltä nimeltään Im Westen nichts Neues, on aiemmin filmattu kahteen kertaan. Tunnetuin sovitus valmistui jo pian romaanin ilmestymisen jälkeen vuonna 1930.

Lew Milestonen ohjaustyö All Quiet on the Western Front on elokuvahistorian klassikko ja ensimmäisiä parhaan elokuvan Oscar-voittajia. Pääosaa esitti Lew Ayres. Edelleenkin sitä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista sotaelokuvista.

Toinen filmatisointi oli vuoden 1979 televisioelokuva.

Molemmat aiemmat elokuvat tehtiin amerikkalaisin voimin, mutta uusi Netflix-tuotanto tehdään romaanin alkuperäiskielellä saksaksi. Ohjauksesta vastaa saksalainen Edward Berger, joka tunnetaan televisiosarjoista Deutschland 83, Patrick Melrose ja Your Honor.

Pääosissa näyttelevät muun muassa Felix Kammerer ja Daniel Brühl (Kunniattomat paskiaiset).

Im Westen nichts Neues saa Saksassa teatterilevityksen syyskuun lopulla. Se on jo nyt nimetty Saksan ehdokkaaksi Oscar-kisaan parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriassa.

Netflixiin elokuva tulee maailmanlaajuisesti perjantaina 28. lokakuuta. Katso traileri alta.

Lue myös: ”Hiipii kohti täydellisyyttä”: Netflixiin juuri lisätty rikoselokuva kerää ylistystä – nousemassa hitiksi myös Suomessa

Lisää luettavaa