Netflix estää ilmaiskatselun – näin vuonna 2023 voimaan astuva rajoitus toimii käytännössä

Netflix on testannut muutamia eri toimintatapoja.

24.10.2022 19:26

Netflix haluaa eroon sellaisesta salasanojen jakamisesta, jossa kotitalouden ulkopuoliset henkilöt katsovat ilmaiseksi suoratoistopalvelua. Rajoitustoimet alkavat vuoden 2023 alkupuolella.

Netflix on kokeillut erilaisia tekniikoita salasanojen jakamisen rajoittamiseen. Vielä ei ole varmuutta, minkälaisen tekniikan Netflix tarkalleen valitsee, mutta jatkossa tilin omistaja joutuu salasanan jakaessaan ainakin luomaan sivutilin tai -tilejä. Tästä Netflix puolestaan saisi korvauksen – ainakin jos tiliä käyttävä taho on kotitalouden ulkopuolella.

Netflix on testannut Chilessä, Costa Ricassa ja Perussa toimintatapaa, jossa käyttäjän täytyi maksaa sivutilistä lisämaksu, jos joku käytti tiliä kotitalouden ulkopuolella. Tuolloin kahden henkilön lisääminen kustansi 2,99 dollaria normaalin kuukausimaksun päälle.

Argentiinassa, El Salvadorissa, Guatemalassa, Hondurasissa ja Dominikaanisessa tasavallassa käyttäjiä taasen on kehotettu ostamaan ylimääräinen Homes (Kodit) -tili, jonka puitteissa tilin omistaja voi lisätä ylimääräisiä kotitalouksia tililleen.

Viime vuonna Netflix testasi ominaisuutta, jossa käyttäjältä kysytään tekstiviesti tai sähköpostivarmennus henkilöllisyyden varmistamiseksi. Käyttäjä pystyi siirtämään tunnistautumista myöhemmäksi, mutta jossain vaiheessa sitä kysyttiin. Jos käyttäjää ei pystytty tunnistamaan, hänet ohjattiin luomaan uusi tili.

Netflix on testannut myös ominaisuutta, jossa tilin profiilin tiedot voi siirtää uuden tilin profiilin. Näin palvelu yrittää kannustaa vapaamatkustajia maksamaan omasta tilistä, menettämättä kuitenkaan palvelussa olevia tietojaan katselutottumuksista.

Jos palvelusta ei halua maksaa täyttä hintaa, Netflix on saamassa mainosrahoitteisen vaihtoehdon. Sellaisen tilin kuukausihinta on 6,99 dollaria. Vaihtoehto tulee tarjolle osassa maailmaa 3. marraskuuta, mutta ei ainakaan vielä Suomessa.

Lähde: The Verge, The Verge, Time

Lisää luettavaa