Netflix-uutuus on huti ja osuma videopelin ystäville – muut älkööt vaivautuko

Missä naissankarit?

21.8.2021 08:00

Kiinan kolmen kuningaskunnan tarustoon ja näistä ammentaviin Dynasty Warriors -videopeleihin perustuva Netflix-elokuva on täynnä B-luokan älyttömyyksiä ja huonoa tarinankerrontaa.

Videopelit tuntevalle kohderyhmälleen tuotos on yhtä aikaa huti ja osuma. Muiden ei kannata vaivautua, ellei etsi tositarkoituksella elämää suurempia hahmoja huonon CGI:n seassa.

Eri valtakunnat kinastelevat vallasta, joten tuhansien sotilaiden armeijat kohtaavat taistelukentällä. Voisivat yhtä hyvin jäädä kotiin, koska videopelien tavoin yksi supervoimainen sankari vastaa vähintään 10 000 rivisotilasta.

Näissä videopelimäisissä massakohtauksissa elokuva toimii. Harmi homma, että massoja ei juurikaan enää nähdä alkuintron jälkeen.

Alkuperää kunnioittaen suurempaan taustatarinaan kuuluvia nimiä juoksutetaan ruudulta lukematon määrä, selittämättä sen tarkemmin kuka on kukin.

Mitä sitä toisaalta selittelemään, kun edes koko elokuvalla ei ole varsinaista loppua. Kaikki ratkeaa vasta kenties jatko-osissa.

Häiritsevästi elokuvasta ei löydy lainkaan aktiivisia naishahmoja. Naissankarit ovat kuitenkin yksi videopelisarjan vetonauloista.

Jani Svensk

Tähdet ★★

Lisää luettavaa