Netflix-uutuusleffa tarjoaa hillittömän jännittäviä kohtauksia – Nyt katsottavissa

Netflixin Bird Box sisältää hyvinkin tuttuja aineksia mutta myös yhden viime vuoden parhaista hetkistä

Cthulhumainen voima kyntää ihmiskuntaa pelkän katseen voimalla. Jos näet sen, päätät päiväsi mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Ainut keino selviytyä on kulkea paikasta toiseen sokkona, silmät tai ikkunat peitettyinä.

Näköaistin pelko antaa Bird Boxille ominaisen leiman kauhuelokuvien joukossa. Muuten Bird Boxilla onkin paljon yhteistä muiden genren elokuvien kanssa. Ihmisten itsemurha-aallot näkymättömän voiman edessä ovat suoraa toistoa The Happening –elokuvasta, yhdellä aistilla leikkiminen muistuttaa tuoretta Hiljainen paikka –elokuvaa ja kaikki, siis kaikki Bird Boxin tarinan vaiheet ja yllätykset on nähty noin jokaisessa zombitarinassa.

Vaikka Bird Boxissa ei ole zombeja, se on perinteinen maailmanlopun zombitarina. Sen pelastus on, että arvostettu draamaohjaaja Susanne Bier ja pääosan Sandra Bullock ovat rakentaneet pätevän kasvutarinan Bullockin hahmolle ja siinä sivussa pari hillittömän jännittävää kohtausta. Kohtaus, jossa Bullock tekee kohtalokasta valintaa viltin alla on yksi vuoden 2018 parhaista/järkyttävimmistä hetkistä.

Jani Svensk

Tähdet ★★★

Aiheeseen liittyvät jutut