Vinkki kotikatsomoihin: Nämä Oscar-ehdokkaat ovat nyt katsottavissa Suomen Netflixissä

Keräsimme yhteen kaikki Netflixistä löytyvät Oscar-ehdokkaat.

10.3.2024 13:10

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä jaetaan jälleen Oscar-palkinnot. Monia ehdokaselokuvia löytyy jo nyt suoratoistona. Netflixillä on oma Oscar-kokoelma, josta löytyy kiinnostava setti eri kategorioissa ehdokkuuden saaneita elokuvia.

Bradley Cooperin ohjaama Netflixin alkuperäiselokuva Maestro kertoo säveltäjä Leonard Bernsteinin elämästä. Se on ehdolla peräti seitsemään Oscar-pystiin: paras elokuva, miespääosa, naispääosa, alkuperäiskäsikirjoitus, kuvaus, ääni ja maskeeraus.

Lue Episodin arvio tästä

Lumen yhdistämät on espanjalainen Netflix-tuotanto, joka kertoo vuoden 1972 tuhoisasta lento-onnettomudesta Andeilla. J.A. Bayonan ohjaustyö on ehdolla kansainvälisen elokuvan ja maskeerauksen kategorioissa.

Lue Episodin arvio tästä.

Nyad on niin ikään tositapahtumiin perustuva draama. Se kertoo Annette Beningin esittämästä veteraaniuimarista, joka päättää toteuttaa elinikäisen unelmansa. Bening on ehdolla parhaasta naispääosasta. Elokuvan toisen ehdokkuuden nappasi valmentajaa esittävä Jodie Foster parhaasta naissivuosasta.

Lue Episodin arvio tästä.

Myös 1960-luvun Yhdysvaltoihin sijoittuva Rustin perustuu tositapahtumiin. Parhaan miespääosan ehdokkuuden saanut Colman Domingo esittää aktivisti Bayard Rustinia, joka toiminnassaan joutui kohtaamaan rasismia ja homofobiaa.

Chileläisen Pablo Larraínin ohjaama fantasiaelokuva Kreivi (El Conde) on ehdolla parhaasta kuvauksesta. Komeasti mustavalkoisena kuvattu elokuva kertoo omaperäisellä tavalla diktaattori Augusto Pinochetistä.

Lue Episodin arvio tästä.

Wes Anderson teki Netflixille neljä lyhytelokuvaa, jotka perustuvat Roald Dahlin novelleihin. Niistä Henry Sugarin ihmeellinen tarina on ehdolla parhaan lyhytelokuvan kategoriassa. Lue arvio tästä.

Lyhytelokuvan kategoriassa kilpailee myös brittituotanto The After. Koskettava lyhytelokuva kertoo David Oyelowon esittämästä lontoolaisesta taksinkuljettajasta, joka on menettänyt perheensä väkivaltaisessa välikohtauksessa.

Nimona on komediaa ja scifiä yhdistävä animaatiotuotanto, joka perustuu samannimiseen sarjakuvaan. Elokuva kisaa pitkän animaation kategoriassa.

Tiikerin tappamisesta on kanadalainen tuotanto, joka kisaa pitkän dokumentin kategoriassa. Intiaan sijoittuvan dokumentin aiheena on köyhä maanviljelijä, joka hakee oikeutta raiskauksen uhriksi joutuneelle teini-ikäiselle tyttärelleen.

American Symphony on musiikkidokumentti, joka on ehdolla paras laulu -kategoriassa kappaleella It Never Went Away.  Kuuntele Jon Batisten esittämä laulu alta.

Lisää luettavaa