Netflixin 13 Reasons Why -kirjailija erotettu kirjailijajärjestöstä häirinnän takia – on eri mieltä

Erottaminen tapahtui jo viime vuonna mutta nousi vasta nyt julkisuuteen.

13.2.2018 14:08

Viime vuonna ilmiöksi noussut Netflixin alkuperäissarja 13 Reasons Why kertoo vahvan tarinan teinitytön elämästä, joka päättyi itsemurhaan. Sarja perustuu Jay Asherin suosittuun nuortenkirjaan.

Eilen julkisuuteen nousi tieto Asherin mahdollisesta epäasiallisesta käytöksestä. Asher erotettiin viime vuonna lastenkirjailijoiden ja -kuvittajien järjestöstä häirintäsäännöstön rikkomisen vuoksi. Deadlinen ja Associated Pressiin uutisen perusteella on epäselvää, onko kyseessä seksuaalinen häirintä vai muun kaltainen häirintä, mutta järjestö kommentoi tutkineensa asiaa ilmiannon perusteella ja erottaneensa Asherin tutkinnan seurauksena.

Asher itse kommentoi asiaa tuoreeltaan BuzzFeedille ja sanoi lähteneensä itse järjestöstä luottamuspulan vuoksi. Hänen mukaansa on pelottavaa, kun puheita ei uskota. Suoraan Asher ei kommentoi syytöksiä tai omaa osuuttaan niihin.

Netflix uusi 13 Reasons Whyn toiselle kaudelle pian viimekeväisen ensi-illan jälkeen, ja uusi kausi pitäisi julkaista myöhemmin tänä vuonna. Netflix ei ole vielä kommentoinut Asherin tapausta.

 

Lähde: Deadline.

Lisää luettavaa