Netflixin uusi sotaelokuva kerää ylistystä: ”Brutaali, raaka ja harvinaisen ajankohtainen”

Nyt katsottavissa.

1.11.2022 14:47

Netflixin uusi sotaelokuva Länsirintamalta ei mitään uutta on noussut sekä arvostelu- että yleisömenestykseksi..

Viime perjantaina palveluun lisätty saksalainen sotaelokuva on saanut eri elokuvajulkaisujen kriitikoilta niin paljon kehuja, että sen Rotten Tomatoes -prosentti on 92 prosenttia, mikä tarkoittaa ylistäviä arvioita kautta linjan. Yleisöltä on tullut lähes yhtä kova lukema 91 prosenttia.

”Länsirintamalta ei mitään uutta on yhtä aikaa ajankohtainen ja ajaton. Klassisen alkuteoksen voima on saatu säilytettyä keskittymällä sodan turhuuteen”, kuuluu Rotten Tomatoes -sivuston tiivistelmä.

”Brutaali, raaka ja rankka muistutus siitä, mitä ihmiskunnan pahuus voi saada aikaan. Elokuva ei voisi olla ajankohtaisempi”, kirjoittaa IGN.

Suomessakin elokuva on noussut Netflixin katsotuimmaksi nimikkeeksi.

Länsirintamalta ei mitään uutta perustuu Erich Marie Remarquen vuonna 1929 ilmestyneeseen klassikkoteokseen ja kertoo nuorista saksalaisista sotilaista ensimmäisessä maailmansodassa.

Länsirintamalta ei mitään uutta, alkuperäiseltä nimeltään Im Westen nichts Neues, on aiemmin filmattu kahteen kertaan. Tunnetuin sovitus valmistui jo pian romaanin ilmestymisen jälkeen vuonna 1930.

Lew Milestonen ohjaustyö All Quiet on the Western Front on elokuvahistorian klassikko ja ensimmäisiä parhaan elokuvan Oscar-voittajia.

Uuden elokuvan ohjajuksesta vastaa saksalainen Edward Berger, joka tunnetaan televisiosarjoista Deutschland 83, Patrick Melrose ja Your Honor.

Pääosissa näyttelevät muun muassa Felix Kammerer ja Daniel Brühl (Kunniattomat paskiaiset).

Katso traileri alta.

Lue myös: ”Hiipii kohti täydellisyyttä”: Netflixiin juuri lisätty rikoselokuva kerää ylistystä – nousemassa hitiksi myös Suomessa

Lisää luettavaa