Nyt Netflixissä: Älyttömän suosion saavuttanut komedia – myös outo karmiva yhteys Kubrickin Hohto-elokuvaan

Erikoinen tapaus hotellissa.

Netflixin valikoimasta löytyy nyt monien mielestä Jim Carreyn parhaisiin kuuluva komedia Nuija ja tosinuija.

Tarinassa Carreyn ja Jeff Danielsin esittämä parivaljakko yrittää toimittaa Rooman sheriffistä tutun Lauren Hollyn esittämän Maryn unohtamaa laukkua takaisin. Se ei kuitenkaan onnistu ilman vastoinkäymisiä, eikä laukun sisältökään ole ihan tavalllisimmasta päästä.

Jeff Danielsin agentit varoittivat häntä ottamasta roolia vastaan sanoen, että se tuhoaisi hänen uransa. Elokuvasta kuitenkin tuli menestys ja ihmisten kestosuosikki, vaikka sitä ei ehkä alkuun osattu arvostaa.

Karmivana triviana kerrottakoon, että Jim Carrey vietti kuvausten aikana yön Stanley Hotel -nimisessä hotellissa. Hän pyysi yöpyä huoneessa numero 217, joka muistetaan Stephen Kingin Hohto-kirjasta sekä myös Stanley Kubrickin samannimisestä elokuvasta, vaikkakin elokuvassa numero oli 237.

Hotellin työntekijän mukaan kolme tuntia Carreyn saapumisen jälkeen näyttelijä juoksi ulos huoneesta ja lähti hotellista. Hän on sanonut, ettei koskaan palaa takaisin, mutta ei kerro miksi. Huhun mukaan hän näki huoneessa isoisänsä haamun.

Elokuva sai lopulta vuonna 2014 myös jatko-osan, mutta se ei saavuttanut vastaavaa suosiota kuin ensimmäinen elokuva.

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyvät jutut