Suomalainen italo-ripoffin ripoff valloittaa maailmaa

Hyvä Suomi! Ohjaaja-käsikirjoittaja Chrzun ensimmäinen näytelmäelokuva Nightsatan and the Loops of Doom valloittaa maailman, ja se alkaa New Yorkista.

24-minuuttinen post-apokalyptinen scifi-seikkailu saa Pohjois-Amerikan-ensi-iltansa New Yorkin Brooklynissa järjestettävällä TromaDance-elokuvafestivaalilla ensi 28. kesäkuuta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen elokuva on valittu TromaDance-festivaalin ohjelmistoon.

Nightsatan and the Loops of Doom jatkaa kansainvälistä festivaalikierrostaan heinäkuussa Italiaan. Teos saa manner-Euroopan ensi-iltansa Roomassa Fantafestival-tapahtuman ohjelmistossa. Saksan-ensi-ilta on luvassa vain muutamaa päivää myöhemmin. Heinäkuussa Nightsatan and the Loops of Doom saa myös Aasian-ensi-iltansa Etelä-Koreassa Puchon International Fantastic Film Festival -tapahtuman Fantastic Shorts -sarjassa.

Marraskuussa 2013 maailmanensi-iltansa Helsingin Night Visions -festivaalilla saanut Nightsatan and the Loops of Doom on Suomessa jo saatavilla dvd-muodossa osana Nightsatan-yhtyeen kakkosalbumia Nightsatan and the Loops of Doom.

Toukokuun Episodissa kirjoitettiin, että kuukauden paras retrofuturistinen postapokalyptisen italo-ripoffin ripoff on kotoisin Suomesta. Jouni Vikman kirjoitti Kauheus on katsojan silmissä -palstalla, että Chrzu on ottanut häpeilemättömästi innoitusta italialaisista tuhon jälkeistä maailmaa kuvaavista kasarileffoista, ja kolmihenkinen Nightsatan heittäytyy täysin sydämin hiekka-aavikoksi muuttuneessa Karjalassa vaeltaviksi muusikkosotureiksi. Parhaiden esikuviensa tapaan Loops of Doom on tarinaltaan jopa psykedeelinen mutta omassa maailmassaan täysin looginen. Ja päälle vielä hienoa, vuosikymmenten takaa tähän päivään singahtanutta syntsamusiikkia kuin suoraan italoklassikoista!

Toivotamme Chrzun teokselle onnea ja menestystä!

(Episodi/JH)