Night Visions -leffafestari pisti kovat tiskiin – The New (Ab)Normal järjestetään Helsingissä 19.–22. elokuuta

Jes! Elokuvia, antakaa meille elokuvia!

Night Visions – The New (Ab)Normal on Helsingin kesän ainoa elokuvafestari. Elokuvateatteri Orionissa, Töölön Korjaamolla ja Lasipalatsin Bio Rexissä nähdään 23 pitkää elokuvaa ja läjä lyhäreitä 19.–22. elokuuta.

Avajaiselokuvana nähdään itävaltalaisten Severin Fialan ja Veronika Franzin ensimmäinen englanninkielinen ohjaus, kauhutrilleri The Lodge (Britannia-Kanada-USA 2019).

Kulttimainetta nauttivan tanskalaisen myötähäpeäkomedian ykköstapaus on trilogian päättävä Klovn the Final (Tanska 2020). Norjalaisen Andre Øvredalin trilleri Mortal on myös kiinnostavien elokuvien listalla.

Klassikkopuolelta löytyy muun maussa Paul Verhoevenin täysin turhaan aliarvostettu Showgirls (USA-Ranska 1995). Sen kaverina nähdään Jeffrey McHalen dokumentti You Don’t Nomi, joka tutkii Showgirlsin taustoja ja sen kulttimainetta.

Vallitseva erikoistilanne pyritään huomioimaan parhaalla mahdollisella tavalla festivaalin järjestelyissä. Elokuvien näytösvälit ovat poikkeuksellisen pitkiä kaikkina festivaalipäivinä, jotta tungosten syntymiseltä vältytään. Elokuvasalien ovet pyritään avaamaan aina hyvissä ajoin ennen näytöksen alkua, ja turvavälien varmistamiseksi kaikkiin näytöksiin myydään vain tiukasti rajattu määrä lippuja. Kaikissa näytöspaikoissa on tarjolla käsidesiä ja luonnollisesti myös käsienpesumahdollisuus.

Tsekkaa koko ohjelmisto Night Visionsin sivuilta. Lipunmyynti käynnistyy perjantaina 31. heinäkuuta.

Aiheeseen liittyvä video

Aiheeseen liittyvät jutut