Norjalaisen black metalin historiasta tehty elokuva sekoittaa fiktion faktaan – katso Lords of Chaos -leffan traileri

Norjassa paloi 1990-luvun alkupuoliskolla kirkkoja, murhattiin ja tapettiin ihmisiä sekä oltiin muutenkin varsinainen riesa yhteiskunnalle. Lords of Chaos kertoo siitä ajasta.

19.1.2019 11:33

Lords of Chaos (Kaaoksen ruhtinaat – mustan metallin messu) on Michael Moynihanin ja Didrik Søderlindin vuonna 1997 julkaisema kirja norjalaisen black metalin syntyhistoriasta.

Tarinan keskiössä ovat Burzum-bändin Varg Vikernesin ja Mayhemin Euronymousin (Øystein Aarseth) keskinäinen kiista niin bändiasioista, levy-yhtiösotkuista kuin erilaisista egoista.

Koska itse kirja perustuu enemmän tai vähemmän luotettaviin haastatteluihin, median luomaan kuvaan tapahtumista sekä jopa fiktiivisiin väitteisiin, on elokuva ottanut vielä enemmän vapauksia.

Ohjaajana toimii legendaarisessa ruotsalaisessa black metal -bändissä Bathoryssa rummuttanut Jonas Åkerlund, joka on tehnyt musavideoita muun muassa Madonnalle, U2:lle, Lady Gagalle ja Britney Spearsille. Hän on myös ohjannut muutaman leffan, joista mainittakoon suorastaan erinomainen Spun.

Lords of Chaos nähtiin jo syksyn Night Visionsissa.

Suomen ensi-illasta ei ole vielä tietoa, mutta alla traileri. Maailmanensi-ilta helmikuussa.

Lisää luettavaa