Nosferatun kuvaukset ovat osoittautuneet hankaliksi

Tätä odotamme kuin täysikuuta nousevaa.

4.7.2023 18:08

The Witch, The Lighthouse ja The Northman ovat Robert Eggersin moderneja mestariteoksia. Onkin mielenkiintoista, että hänen seuraava projektinsa on klassisen kauhuelokuvan remake.

F.W. Murnau teki Nosferatun vuonna 1922 ja Werner Herzog teki oman remakensa 1979. Upeita elokuvia kumpainenkin.

Eggers ei tee elokuviaan helpoimman kautta, mutta Nosferatun kuvaukset ovat olleet jopa hänen mittapuullaan hankalat. Hän on antanut niille kaikkensa.

– Yritän ylittää itseni kaikin tavoin. Nämä ovat olleet hankalat kuvaukset, kuten aina. Esimerkiksi viime yönä kuvasimme laivalla kovassa sateessa ja käyttämämme sadesuoja meni koko ajan rikki. Kaikki oli yhtä sumua, Eggers sanoo.

Eggers paljastaa oppineensa paljon The Northmanin kuvauksista, ja juuri ne opit ovat auttaneet häntä myös Nosferatun kuvauksissa.

Eggers kehuu samalla Willem Dafoen maasta taivaisiin. Näyttelijäkonkari nähtiin jo The Lighthousessa ja The Northmanissa.

– Willem tekee aivan mitä vain. Hän leikkaisi kätensä irti kohtauksen takia. Hänen kanssa on helvetin nautinnollista työskennellä. En halua enää tehdä elokuvia ilman häntä.

Muissa rooleissa nähdään Bill Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Lily-Rose Melody Depp, Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson, Alexander Skarsgård ja Emma Corrin.

Mutta miksei elokuvan nimi ole The Nosferatu?

Lähde: Empire

Lisää luettavaa