Nunna-näyttelijä haastoi Warnerin oikeuteen – väittää studion piilotelleen oheistuotemyyntien tuloja

Mielenkiintoinen oikeudenkäynti tulossa.

18.8.2023 14:07

Bonnie Aarons esittää Kirottu-elokuvissa pelottavaa demoninunna Valakia. The Conjuring -franchise on kaikkien aikojen eniten tienannut kauhuleffa-franchise. Se on tienannut jo yli 2,1 miljardia dollaria lippukassoilla.

Eivätkä tuotot lippukassoille rajoitu, vaan leffojen kylkiäisinä on myyty tonneittain oheistuotteita, merchandisea, jonka perään Aarons nyt kyselee. Aarons väittää studion piilottelevan oikeita merkkarilukuja.

Aarons jätti tiistaina haasteen Los Angelesin korkeimpaan oikeuteen. Hän nimeää syytteessään Warner Bros. -studion, New Line Cineman sekä Scope Productionsin.

Aarons kertoo saaneensa 71 500 dollarin korvauksen näyttelemisestään Nunna-elokuvassa, sekä 175 000 dollarin bonuksen, joka oli sidottu lippukassamenestykseen. Nunna tienasi lopulta 365 miljoonaa dollaria lippukassoilla.

Varsinainen syytöksen mukaan Aaronsin sopimuksessaan on ehto myös hänen ulkonäkönsä käytöstä oheistuotteissa, joista hänen pitäisi saada asianmukainen korvaus. Aaronsin ulkonäkö on tärkeä osa Kirottuversumia, sillä Valakia ei ole luotu CGI:llä tai proteeseilla.

Aaronsin mukaan hänelle luvattiin oheistuotemyynnisä viisi prosenttia viidenkymmenen prosentin bruttotuloista. Oheistuotteet käsittävät lelut, nuket, sisustusesineet, pinnit, korut, t-paidat, sukat, lakanat, puvut, juomalasit sekä julisteet.

Aaronsin mukaan hänelle lähetettiin vuosien 2019–2022 aikana tositteita, jotka eivät vastaa oheistuotemyynnin määrää. Aarons väittää, että hänelle tilitettiin vain murto-osa kaikista myynneistä.

Lähde: The Guardian

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia