Nuori popsensaatio valikoi Nälkäpelin soundtrackin

18.11.2014 14:51

Nälkäpeli-saagan viimeisen osan ensimmäinen puolisko Matkijanärhi, osa 1 säestää tapahtumiaan aikaisempien elokuvien mukaisesti kahdeksankertaisen Oscar-ehdokas James Newton Howardin musiikilla. Oleellinen osa elokuvia on kuitenkin myös tarkkaan valikoiduista kappaleista koostuva soundtrack. Edellisessä osassa, Vihan liekeissä, tärkeässä osassa oli Coldplay. Tällä kertaa mukaan pyydettiin Matkijanärhen ensi-illan alla 18 vuotta täyttänyt uusiseelantilainen musiikintekijä Lorde.

Onnekkaan sattuman myötä Lorde oli esiintymässä Berliinissä samaan aikaan kun Matkijanärhen tuotanto kuvasi siellä.

– Olin jo aikaisemmin ajatellut häntä loppukappaleen tekijäksi. Hän esiintyi suurin piirtein toisella puolella katua kuvauspaikastamme. Kutsuimme hänet käymään, hän tapasi Jenniferin [Lawrence] ja juttelimme asiasta, ohjaaja Francis Lawrence kertoo.

– Lorde sai heti kiinni elokuvan tarinasta ja teemoista. Keskustelimme pitkään tunteista ja tunnelmista, joita halusin elokuvan loppuun, ja hänellä oli heti mielessä hyviä esimerkkikappaleita, ohjaaja jatkaa.

Lopputuloksena kaksinkertainen Grammy-voittaja ei ainoastaan tehnyt elokuvan lopputekstien yhteydessä kuultavaa laulua Yellow Flicker Beat, hän myös valikoi omasta mielestään elokuvan teemoja parhaiten kuvastavia artisteja ja kappaleita sen soundtrackille.

– Olen aina ollut kiinnostunut elokuvista, ja oli ainutlaatuista päästä tutustumaan erilaiseen luovaan prosessiin, Lorde kertoo. – Näin kovasti odotetun elokuvan soundtrackin muokkaaminen oli haaste, mutta tartuin innolla mahdollisuuteen. Olen varma, että monet yllättyvät valinnoistani.

(Episodi/JV)

 

Lisää luettavaa