Nymfit-elokuva hakee rahaa Amerikan filmimarkkinoilta

Marraskuun alussa Los Angelesissa yli 8 000 messuvierasta 80 eri maasta osallistuu viikon kestävään American Film Marketiin (AFM) ostamaan ja myymään isoista studioista riippumattomia elokuvia. Järjestäjien mukaan messuilla on 430 valkokangasnäytöstä, ja yhteensä 396 levittäjän looseista löytyy kansainvälistä näkyvyyttä etsiviä elokuvia – valmiita tai vasta rahoitusta hakevia – peräti 7 648 kappaletta.

Suomalaisittain eniten kiinnostaa millaisen kaupallisen vastaanoton saa Jalmari Helanderin käsikirjoittama ja ohjaama Big Game (yläkuva), jossa Onni Tommilan näyttelemä pikkupoika ryhtyy opastamaan pakkolaskun tehnyttä Yhdysvaltojen presidenttiä erämaan halki. Presidenttiä esittävä Samuel L. Jackson on myös läsnä messuilla.

Virallisesti vielä jälkituotannossa olevan Big Gamen ohella myös Ei kiitos -elokuvalle on varattu valkokangasesitys. Muita uusia markkinoita AFM:ssä etsiviä suomalaiselokuvia ovat Dome Karukosken kolme viimeisintä elokuvaa: Mielensäpahoittaja, Leijonasydän ja Napapiirin sankarit sekä sellaiset nimikkeet kuin 21 tapaa pilata avioliitto, Veljekset, Roskisprinssi, Juoppohullun päiväkirja, Ja saapuu oikea yö, Kuningas Litmanen, Rouva Presidentti, Kerron sinulle kaiken, Harjunpää ja pahan pappi, Puhdistus, Rat King, Tie pohjoiseen, Rölli ja kultainen avain, He ovat paenneet, Kaikella rakkaudella ja Kolme viisasta miestä.

nymfit

Mielenkiintoinen nimike marketin katalogissa on Nymphs – Revolution. Kyseessä on elokuvaversio Nymfit-tv-sarjasta (kuva). Suomalaisen Fisher King -tuotantoyhtiön kotisivuilta löytyvän synopsiksen mukaan elokuva seuraa sarjan tapahtumia. 16-vuotias Desirée Tasson harrastaa täydenkuun aikaan ensimmäistä kertaa seksiä poikaystävänsä kanssa, ja tämä kuolee.

Cathy Ordana ja Nadia Rapaccini kertovat Desiréelle, että tämä on heidän laillaan tarujen nymfi, jonka on elääkseen vieteltävä miehiä, vaikka on näille kuolettava. Cathyn ja Nadian opastamana Desirée jättää ystävänsä ja perheensä ja hävittää kaikki jäljet menneisyydestään. Fantasiatarina mutkistuu, kun Desirée rakastuu kuolevaiseen Samuel Falliin, vaikka satyyrien johtaja Erik Mann on julistanut uuden punapäänymfin omaksi omaisuudekseen.

Mikäli rahoituskuviot onnistuvat, Miikko Olkkosen tarinaan perustuvan Nymphs – Revolution -elokuvan kuvaukset alkavat vuonna 2015.

(Jouni Vikman)

 

Aiheeseen liittyvät jutut