Nyt Amazon Primessa: Jason Stathamin laadukas ryöstöelokuva – lopputekstien alkaessa tulee tunne, että leffa pitää nähdä uudestaan

Neljän tähden elokuva.

7.1.2022 22:00

Amazon Primeen on lisätty Pankkikeikka (The Bank Job, 2008).

Roger Donaldsonin ohjaama ryöstötrilleri perustuu todelliseen 1971 tapahtuneeseen Baker Streetin pankkiryöstöön, joka oli yksi Britannian suurimmista pankkiryöstöistä, josta ketään ei pidätetty. Rahoja ei myös koskaan löydetty. Syyskuussa 1971 varkaat kaivoivat tunnelin Baker Streetin pankin holviin ja ryöstivät tallelokeroista rahaa, arvoesineitä ja jalokiviä yli 3 miljoonan punnan arvosta. Pankkiryöstö oli lehtien otsikoissa muutaman päivän, mutta hävisi pian mediasta hallituksen vuoksi. Elokuva paljastaa tapahtumat ja skandaalin, joka uhkasi kuninkaallista perhettä.

Pääosissa nähdään Jason Statham, Saffron BurrowsStephen Campbell Moore, Richard Lintern ja Keeley Hawes.

Pankkikeikan Rotten Tomatoes -prosentti on 80. Episodin arviossa elokuva sai neljä tähteä.

Pankkikeikan voi laskea Donaldsonin onnistuneisiin elokuviin. Se on vanhanaikaisen tyylikäs lajityyppinsä edustaja. Ryöstö tehdään klassisesti kaivamalla tunneli käsipelillä. Teknisesti kehittynein apuväline on yksinkertainen radiopuhelin. Taitavasti kirjoitetut sivujuonet pitävät mielenkiintoa yllä monella tasolla. Lopputekstien alkaessa tulee tunne, että pitää nähdä Pankkikeikka uudestaan ja kerrata kaikki sen tapahtumat”, kirjoitettiin arviossa.

Katso traileri alta.

Lähde: Flixable

Lisää luettavaa