Nyt Disney Plussassa: John Cenan K16-komedia ei onnistu naurattamaan vaikka olisi kuinka taikasieniä

Alla arvio tylsästä jenkkikomediasta.

30.8.2021 09:31

K16-merkinnän pitäisi ilmeisesti olla merkki roisimmasta huumorista, mutta koska Vacation Friends on jenkkikomedia, niin se tarkoittaa lähinnä fuck-sanan ylikorostunutta käyttöä sekä huumeita. John Cenan, Meredith Hagnerin, Yvonne Orjin ja Lil Rey Howeryn tähdittämä elokuva on täysin kaavoihinsa kangistunutta ja kliseistä keskitien komediaa.

Konservatiivinen pariskunta saapuu Meksikoon lomamatkalle, mutta heidän yläkerrassaan asuva rempseän iloinen ja seikkailunhaluinen kaksikko aiheuttaa tulvan alakertaan. Konservatiivit muuttavat vastentahtoisesti hullun parin kanssa näiden presidentilliseen sviittiin ja siitä seuraa viikon kestävä sekoiluloma. Tietenkin.

Konservatiivit järjestävät häät ja kuten arvata saattaa, tämä Meksikosta tuttu villi ja vapaa pari saapuu kuokkimaan. Eihän siinä meinaa hyvin käydä, kun kaksi erilaista maailmaa törmää toisiinsa. Vai ovatko ne sittenkään niin erilaiset?

Silicon Valley -sarjan tuottaja Clay Tarver tekee ohjausdebyyttinsä melko tylsissä merkeissä. On jotenkin käsittämätöntä, miten epähauskaa tavaraa näinkin polarisoivasta asetelmasta on saatu aikaiseksi. Edes taikasienten suurustamasta kettujahdista ei ole saatu puristettua naurun aihetta.

Jos elokuvan viestin kääntäisi selkokielelle, niin se olisi kutakuinkin seuraavanlainen: ”Huumeet ovat jees, etenkin jos niitä antaa tuntemattomille salaa. Jäykän kangistuneet konservatiivitkin rentoutuvat isolla määrällä viinaa ja huumeita. Karma palkitsee mielipuolisen käyttäytymisen, kunhan vaan zeniläisesti kelluu kaiken kaaoksen keskellä. Älä välitä mistään, niin kaikki palaset loksahtavat paikoilleen. Huumeita pitää käyttää.”

Näitä komedioita riittää kolmetoista tusinassa. Vacation Friends on juuri ja juuri sunnuntain ääliöviihteeksi sopiva pläjäys.

Niko Ikonen

Tähdet ★★

Lisää luettavaa