Nyt Disney Plussassa: ”Mitä kiehtovinta jännitysviihdettä” – Uunituore neljän tähden elokuva Hollywoodin supertähdillä

IMDb-arvosana on 6,5.

31.3.2022 15:03

Disney Plussassa on nyt mysteerileffa Kuolema Niilillä (2022).

Kaikki ovat epäiltyjä, kun jokihöyrylaivalla tapahtuu järkyttävä murha. Belgian huomattavin yksityisetsivä Hercule Poirot (Kenneth Branagh) suunnittelee upeaa Egyptin-lomaa loistokkaalla jokihöyrylaivalla, mutta matka muuttuu hirvittäväksi murhaajan etsinnäksi ihanneavioparin kuherruskuukauden päättyessä äkkiä traagisesti. Agatha Christien rakastettuun romaaniin perustuva tarina hillittömästä intohimosta ja lamauttavasta mustasukkaisuudesta on täynnä häijyjä käänteitä, jotka saavat arvailemaan järkyttävään loppukohtaukseen asti.

Kenneth Branagh myös ohjaa. Näyttelijöinä Gal Gadot, Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal sekä Dawn French.

Episodi antoi elokuvalle arvostelussa neljä tähteä:

Kuolema Niilillä tuntuu kunnianosoitukselta vanhoille, ylenpalttisesti lavastetuille Hollywood-spektaakkeleille. Siitä johtuva jatkuvassa laskevan auringon valossa paistattelevan maailman keinotekoisuus lisää uhkan tuntua. Kuvilla vihjataan jatkuvasti tyynen pinnan alla piileviin virtoihin ja vaaroihin. Lopputulos on mitä kiehtovinta jännitysviihdettä, joka onnistuu muistuttamaan, että viihteenäkin esitetyt murhat ovat myös tragedioita.”

Alla traileri.

Lue myös: Nyt Disney Plussassa: Moderni klassikko floppasi ilmestyessään – tarjoaa ronskia huumoria, toimintaa, mutta ajateltavaakin – Episodi.fi

Lisää luettavaa