Nyt Disney Plussassa: Steven Spielbergin palkittu suurmusikaali West Side Story kisaa seitsemästä Oscar-pystistä

Katsottavissa ilman lisämaksuja.

2.3.2022 10:00

Joulukuussa vihdoinkin ensi-iltansa saanut West Side Story on veteraaniohjaaja Steven Spielbergin uusin luomus. Elokuva adaptoi 1950-luvun samannimisen musikaalihitin jälleen uuteen Hollywood-uskoon ja nyt suoratoiston ystävät voivat katsastaa sen Disney Plussasta normaalin tilauksensa puitteissa.

Tonyn (Ansel Elgort) ja Marian (Rachel Zegler) kielletty rakkaus kärjistää Manhattanin länsipuolen jengien välistä vihanpitoa entisestään. Pian käynnistyykin traagisten tapahtumien ketju, joka muovaa jokaisen jengiläisen elämää – puolesta riippumatta.

Vaikka elokuvateatteriyleisöt eivät ole löytäneet West Side Storyn pariin kovinkaan kummoisesti (70,5 miljoonan tuotto 100 miljoonan budjetilla), se on silti voittanut jo useita palkintoja. Shakespearen Romeosta ja Juliasta inspiraationsa ammentava teos voitti mm. parhaan musikaali-/komediaelokuvan palkinnon tammikuussa järjestetyssä Golden Globes -gaalassa. Kahmipa se itselleen myös seitsemän Oscar-ehdokkuutta: paras elokuva, paras ohjaus, paras kuvaus, paras puvustus, paras naissivuosa, paras lavastus ja paras ääni. Kuukauden kuluttua pääsemme näkemään montako näistä tämä suuren luokan musikaalieepos oikein nappaakaan.

Legendaarinen, edesmennyt säveltäjä-sanoittaja Stephen Sondheim on kynäillyt musikaalin alkuperäissanoitukset. Alkuperäinen musikaali näki päivänvalon Broadwayllä vuonna 1957 ja Robert Wise ohjasi yhdessä musikaalin luojan Jerome Robbinsin kanssa sen pohjalta ensimmäisen elokuvaversion vuonna 1961. Sen onnistui voittaa kymmenen yhdestätoista Oscar-ehdokkuudestaan, mukaan lukien parhaan elokuvan palkinto.

West Side Story katsottavissa nyt Disney Plussassa. Alla elokuvan traileri.

Lisää luettavaa