Nyt HBO Maxissa: Clint Eastwoodin loistava sotaleffa – ”autenttinen ja koskettava sotakuvaus”

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 91.

11.5.2022 22:00

Clint Eastwoodin ohjaama Kirjeitä Iwo Jimalta (2006) on lisätty HBO Maxiin.

Kirjeitä Iwo Jimalta on rinnakkaisteos elokuvalle Isiemme liput. Molemmat kertovat Iwo Jiman taistelusta toisessa maailmansodassa, mutta Kirjeitä Iwo Jimalta kertoo tapahtumista japanilaissotilaiden näkökulmasta.

Tarinan keskiössä on Ken Watanaben hienosti tulkitsema kenraali Kuribayashi, jonka vastuulla on Iwo Jima -saaren puolustus. Kuribayashi miehineen valmistautuu epätoivoiseen taisteluun Yhdysvaltain joukkoja vastaan, vaikka suurin osa on sitä mieltä, että he eivät voi voittaa tulevaa kamppailua.

Oscar-ehdokkuuksia elokuva nappasi neljä – paras elokuva, ohjaaja, alkuperäiskäsikirjoitus ja äänileikkaus. Ainoa pysti myönnettiin äänileikkauksesta.

Kirjeitä Iwo Jimalta sai erittäin positiivisen vastaanoton: elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 91. Episodin arviossa leffa sai neljä tähteä.

”Eastwood on 76-vuotiaana uransa huipulla. Kirjeitä Iwo Jimalta on hänen parhaiden elokuviensa tapaan ohjattu konstailemattomasti mutta vakaalla kädellä. Se on autenttinen ja koskettava sotakuvaus, jossa keskitytään suureellisten taistelukohtausten sijaan sotilaiden persooniin, taustoihin ja heidän välisiin suhteisiinsa”, kirjoitettiin arviossa.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa