Nyt suoratoistona: Elokuvahistorian järkyttävin loppuratkaisu? Scifi-kauhuleffa ei päästä katsojaansa helpolla

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 72.

Päivitys 17.5.23. klo 9.45. Elokuva ei löydy HBO Maxista vaan Prime Videosta. Olemme saaneet väärää ennakkotietoa. Pahoittelut.

14.5.2023 17:00

HBO Maxin Prime Videon valikoimaan on lisätty The Mist – usva (The Mist, 2007 ).

Frank Darabontin ohjaama scifi-kauhuelokuva perustuu Stephen Kingin novelliin. Enempää spoilaamatta The Mist muistetaan ikimuistoisen järkyttävästä loppuratkaisustaan, ja leffa tarjoaa muutenkin pätevää scifi-kauhuviihdettä.

Elokuvassa raivokkaan ukkosmyrskyn jälkeen kuvataiteilija David Drayton huomaa järven yllä outoa sumua. David lähtee ostoksille pienen Billy-poikansa kanssa arvaamatta, että sakea usva levittäytyy pian koko seudun ylle. Pian kaupunki on maidonvalkean usvan peitossa ja David, Billy ja joukko asiakkaita joutuvat loukkuun supermarkettiin. Tämä sumurintama ei ole mikään tavallinen luonnonilmiö vaan se kätkee sisäänsä jotain nopealiikkeistä ja verenhimoista. Pakokauhun levitessä kauppaan ihmiset alkavat nopeasti jakautua leireihin. Kiihkouskovainen rouva Carmody julistaa maailmanlopun olevan lähellä ja kerää hysteerisessä ilmapiirissä nopeasti kannattajia. Jokaisen usvaa pakenevan on päätettävä itse, onko tullut aika selviytyä vai antautua kohtalolle.

Pääosissa nähdään Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden, Andre Braugher, Toby Jones, William Sadler ja Chris Owen.

The Mistin Rotten Tomatoes -prosentti on 72.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa