Nyt HBO Maxissa: Jude Law tekee huikean roolisuorituksen karismaattisena ja törkeänä paavina

Mitä jos pyhä isä olisikin olemukseltaan lähempänä rokkitähteä?

12.5.2023 16:00

The Young Pope – piru vai pyhimys -sarjan on luonut italialainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Paolo Sorrentino. Mestariteos vie katsojan Vatikaaniin, katolisen kirkon valtakeskittymään. Oli mielikuva kirkosta kertovasta sarjasta ennen start-nappulan painamista mikä tahansa, kääntää The Young Pope odotukset päälaelleen.

Teoksen juonitasolla amerikkalainen, eksentrinen Lenny Belardo (mahtava Jude Law) valitaan kompromissiratkaisuna paaviksi vain 47-vuotiaana. Paaveihin yhdistetyn edustuspatsastelun sijaan savukkeet palavat, kolajuoma sihisee ja suusta pääsee sammakoita. Paavi Pius XIII käyttää häikäilemättömästi valtaa, ollen toisille seuraajille uudistaja, toisille pahin painajainen. Samaan aikaan kun kirkko tasapainoilee linjansa suhteen, Belardosta paljastuu ristiriitainen hahmo, joka kamppailee ensisijaisesti itsensä kanssa.

Sarja yhdistää saumatomasti komediaa, dramaa ja jopa surrelismia tarinankerronnassaan. The Young Pope on lisäksi visuaalisesti uskomattoman kaunis ja moniulotteinen teos. Näet sarjan ja sen jatko-osan, The New Pope, nyt HBO Maxista.

Lisää luettavaa