Nyt HBO Maxissa: Maailman menestynein elokuva loukkasi nykykatsojia – alkuun lisättiin selittävä teksti

IMDb-arvosana on 8,1.

12.2.2024 07:30

HBO Maxin valikoimassa on nyt klassikkoelokuva Tuulen viemää (1939). Se saattaa löytyä palvelusta vain alkuperäisellä nimellä Gone With The Wind. Tuulen viemää on vuonna 1939 valmistunut eeppinen, historiallinen draamaelokuva, joka sijoittuu Yhdysvaltain etelään sisällisodan aikakauteen ja sen jälkeiseen aikaan.

Tuulen viemää aiheutti sosiaalisessa mediassa porua vuonna 2020. Tuolloin HBO joutui poistamaan sen palvelustaan, koska kritiikki yltyi liian suureksi. Ainakin orjuuden kuvaus oli yksi elokuvan ongelmakohdista joillekin katsojille.

Suoratoistopalvelu joutui lisäämään kritiikin saattelemana leffan alkuun elokuvataiteen professori Jacqueline Stewartin johdannon. Hän opastaa siinä katsojia elokuvan historiallisesta kontekstista ja siitä, että paremman tulevaisuuden luomiseksi täytyy ymmärtää historiaa.

Elokuvassa näyttelee muun muassa Vivien Leigh, Clark Gable ja orjaa esittävä Hattie McDaniel, joka voitti elokuvasta naissivuosan Oscar-palkinnon. McDaniel ei kuitenkaan saanut istua gaalassa kollegoidensa vieressä.

Tuulen viemää on inflaatio huomioiden edelleen maailman eniten lipputuloja kerännyt elokuva. Sitä seuraavat Avatar, Titanic ja Tähtien sota. Alla traileri.

Lue myös: Meemin vuoksi erakoitunut Chloë Grace Moretz täytti 27 – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Cnet, Wikipedia

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia