”Elämme konservatiivisia aikoja, luovuus on rajoitettua.”: Dyyni-ohjaaja Denis Villeneuve ei pidä nyky-Hollywoodista

Scifijätti saapuu valkokankaille kuun lopussa.

2.2.2024 11:02

Dyyni: Osa kaksi tekee tuloaan teattereihin ja ohjaaja Denis Villeneuve on pressikierroksella. Villeneuve kritisoi kovasti Warner Bros. -studion päätöstä julkaista kaikki koronavuonna 2021 ensi-iltansa saavat elokuvat samanaikaisesti sekä teattereissa että HBO Maxissa.

– Ei päätöksessä ole kyse rakkaudesta elokuvaan. Eihän siellä [suoratoistopalveluissa] ole edes yleisöä. Päätöksessä on kyse mediajätin eloonjäämisestä. Sellaisen jätin, jolla on mahtavat 150 miljardia dollaria velkaa, Nolan kirjoitti Varietyn esseessään samana vuonna.

Dyynin ensimmäinen osa keräsi kuitenkin jopa 403 miljoonaa dollaria maailman lippukassoilla, vaikka sen pystyi streamaamaan samanaikaisesti monessa maassa. Dyyni: Osa kahden odotetaan pärjäävän paremmin.

– Elokuvateollisuudella on ollut historiansa aikana useita kriisejä. Joki kuitenkin virtaa, vaikka muutoksiakin pitää tehdä. Teatterikokemusta ei voita kuitenkaan mikään. Teatterit tulevat voittamaan, ne mukautuvat, Villeneuve kertoo uudessa Time-lehden haastattelussa.

Hän ei ole myöskään huolissaan tekoälystä vaan lähinnä siitä, kuinka ihmiset käyttäytyvät jo kuin tekoälyt.

– Elämme todella konservatiivisia aikoja, luovuus on rajoitettua. Kaikessa on kyse Wall Streetistä. Vapaus ja riskinottokyky voivat kuitenkin pelastaa elokuvan. Katsojat ovat epäilemättä innoissaan sellaisesta, jota he eivät ole aiemmin nähneet.

Villeneuve pitää Dyynin jatko-osaa parempana kuin ensimmäistä elokuvaa.

– Siinä on jotain eläväisempää, Villeneuve kertoi pressitilaisuudessa Etelä-Koreassa viime vuonna.

Dyyni: Osa kaksi saa ensi-iltansa 28. helmikuuta.

Alla traileri.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia