Nyt HBO Maxissa: Marvelilla oli ehkä ristiriitainen alkutaival – mutta enteilikö vuoden 1998 helmi jo tulevaa menestystä?

IMDb-arvosana on 7,1.

12.5.2022 06:00

Marvel-elokuvat räjähtivät todelliseen suursuosioon ensimmäisen Iron Man -elokuvan jälkeen vuonna 2008. Sitä ennenkin oli jo kuitenkin merkkejä tulevasta menestyksestä. Ainakin yksi tällainen elokuva on kymmenen vuotta ennen Iron Mania julkaistu Blade (1998).

Blade on vertahyytävä actiontrilleri, jossa kuolematon soturi, Blade saa tehtäväkseen pelastaa ihmiskunnan vampyyrien kynsistä. Blade, jonka suonissa virtaa osaksi vampyyriverta, omaa yliluonnolliset voimat ja vampyyrien oveluuden. Nyt hänellä on edessään vertaisensa vastustaja, vampyyrien herra, diakoni Frost, joka aikoo valloittaa ihmiskunnan.

Näyttelijöinä Wesley Snipes, Stephen Dorff, Kris Kristofferson, N’Bushe Wright, Donal Logue, Traci Lords sekä Udo Kier. Ohjauksesta vastaa Stephen Norrington.

Blade on saamassa uuden elokuvan MCU-universumiin, ja sen julkaisupäivä on mahdollisesti vuonna 2023. Elokuvan tähdeksi on valittu Mahershala Ali. Alla traileri.

Lähde: Screen Rant

Lisää luettavaa