Nyt HBO Nordicilla: Last Week Tonight with John Oliver 5. kauden ensi-ilta

Brittiläinen koomikko John Oliver osoittaa jälleen kerran, kuinka poliittisista ja yhteiskunnallisista asioista voi puhua hauskasti ja ymmärrettävästi.

20.2.2018 17:20

Jos Yhdysvaltain monimutkainen poliittinen systeemi, yhteiskunnan outoudet tai ihan vain maan tämänhetkinen presidentti hämmentää, kannattaa tutustua Last Week Tonight with John Oliver -ohjelmaan.

Ohjelmaa voisi tituleerata myöhäisillan talk show -ohjelmaksi (yleensä ilman vieraita), uutissatiiriksi tai vaikka ajankohtaissarjaksi, eikä mikään niistä olisi väärin. John Oliver selittää vakavan hauskasti erilaisia skandaaleja, ajankohtaisia kysymyksiä ja historian vaikutuksia, samalla sopivasti arvostellen ja kyseenalaistaen. Harvoin politiikasta puhuminen naurattaa näin paljon.

Vähemmän naurattaa jotkut ohjelman aiheet, kuten uuden kauden ensimmäisen jakson tiukka puhe tuoreesta Floridan kouluammuskelusta ja aseiden saamisen rajoittamisesta.

Last Week Tonight with John Oliver alkoi HBO:lla vuonna 2014, ja se on voittanut mm. arvostetun Peabody-palkinnon sekä Emmyn. Sarjan 5. kausi alkaa HBO Nordicilla tänään 20. helmikuuta.

Lisää luettavaa