Kova laki -syyttäjä hakee USA:n kongressiin – riittääkö julkisuus voittoon?

Politiikkaan päädytään Yhdysvalloissa myös televisioruudun kautta.

8.2.2018 09:38

Suomessakin monet viihdealan ammattilaiset päätyvät politiikkaan, ja useat pääsevät vaaleissa läpi varmasti osaksi valmiin fanijoukon ansiosta. Samaa tapahtuu myös Yhdysvalloissa, josta on suurimpina esimerkkeinä Kalifornian kuvernöörinä pitkään toiminut näyttelijä Arnold Schwarzenegger sekä tietysti Yhdysvaltain tämänhetkinen presidentti Donald Trump, joka ponnisti uuteen asemaansa yhtä lailla viihdealan ammattilaisena kuin liikemiehenäkin.

Uusin esimerkki viihdealalta politiikkaan ponnistamisesta tulee näennäisen pätevältä taholta. Amerikkalainen näyttelijä Diane Neal hakee Yhdysvaltain edustajanhuoneeseen New Yorkin osavaltiossa tämän vuoden vaaleissa. Vaikka nimi ei välttämättä sano monelle mitään, on Nealin kasvot hyvin tutut Kova laki: Erikoisyksikkö -sarjasta (Law & Order: SVU), jossa hän esitti monen vuoden ajan apulaissyyttäjä Casey Novakia. Hänet on nähty myös mm. NCIS– ja Suits-sarjoissa usean jakson ajan.

Nealin etuna vaaleissa on ehdottomasti tunnettuus sekä sitä kautta tulevien ystävien apu. Nealin vaalisivulla häntä kannattaa virallisesti esimerkiksi The Social Network -näyttelijä Jesse Eisenberg vaimonsa kanssa, ja sosiaalisessa mediassa tukeaan on julistanut ainakin näyttelijä Melissa Joan Hart (Sabrina, teininoita). Yhtenä etunaan Neal pitää myös vuosien takaista Trumpin peittoamista, sillä 15 vuotta sitten hän oli Trumpin Diili-ohjelmassa tuomarina. Haittaa ei varmasti myöskään ole siitä, että Nealin muistetuimmat roolit ovat uskottavia asianajajia.

 

Lähde: Entertainment Weekly.

Lisää luettavaa