Nyt katsottavissa: Netflixin alkuperäiselokuvassa jahdataan pahamaineista rikolliskaksikkoa

Netflixin alkuperäiselokuva The Highwaymen on tullut katsottavaksi.

5.4.2019 09:00

Elokuvassa The Highwaymen lähdetään Bonnien ja Clyden jäljille. Frank Hamer (Kevin Costner) ja Maney Gault (Woody Harrelson) ovat eläkkeelle jääneitä Texas Rangers -osaston rikospoliiseja, jotka kutsutaan takaisin poliisivoimiin viimeisenä keinona saada pahamainen rikollisparivaljakko kiinni.

Tositapahtumiin perustuvaa elokuvaa suunniteltiin jo viitisentoista vuotta sitten. John Fuscon (Nuoret sankarit, Hidalgo) käsikirjoittaman tarinan tähdiksi kaavailtiin alun perin Robert Redfordia ja Paul Newmania.

Ohjaaja John Lee Hancock (Elämä pelissä, The Founder) oli jo tuolloin ehdolla ohjaajaksi, vaikka hänellä olikin ansiolistallaan vasta yksi elokuva, baseballin maailmaan sijoittuva The Rookie (2002).

– Minua kiehtoi, mikä sai nämä kaksi roolihahmoa ryhtymään tehtäväänsä, sanoo Hancock.

– Texas Rangersiin liittyy paljon legendaarisia tarinoita. Nämä viranomaiset olivat elämää suurempia myyttisiä hahmoja ja ovat sitä edelleen. Frank Hamer on heistä ehkä kaikkein tunnetuin, kertoo ohjaaja, joka on itsekin kotoisin Teksasista.

The Highwaymen sijoittuu suuren laman aikaan 1930-luvulle, jolloin pankit sulkivat yrityksiä ja maatiloja ennätystahtiin.

Bonnie ja Clyde ovat sittemmin nousseet populaarikulttuurissa Robin Hoodin kaltaisiksi sankareiksi, jotka ryöstivät pankkeja. Tosiasiassa he ryöstivät tavallisten ihmisten omistamia pikkukauppoja ja autoja. Usein jäi kertomatta, että he tappoivat useita poliiseja ja myös siviilejä.

– Eivätkä he todellakaan jakaneet rahojaan köyhille, Hancock muistuttaa.

Kevin Costner luki useita kirjoja ja artikkeleita valmistautuessaan Frank Hamerin rooliin. Costnerin mukaan Hamer oli ulkoilmaihminen, jolla oli tapana lähteä nuorena miehenä eräretkille.

– Joskus hän vietti kaksi viikkoa yksin erämaassa. Se teki hänestä erittäin fyysisen tyypin, joka pärjäsi nyrkkitappeluissa. Hän oli luontainen johtaja, ja sen avulla hänestä tuli Teksasissa legenda, Costner kuvailee.

Hancock selittää, että Woody Harrelsonin esittämä Maney Gault on taas tarinan omatunto, jolla on paljon asioita sydämellään, eikä hän peittele sitä.

– Siksi hän myös juo liikaa ja kärsii unettomuudesta, mutta silti hän on mukana tässä tehtävässä.

Frank ja Maney olivat ohjaajan mielestä kuin pitkään aviossa ollut pariskunta.

– Heidät pistetään ahtaaseen autoon, jolla he ajavat tuhansia kilometrejä. He jopa nukkuvat autossa ja tekevät kaiken yhdessä. Toinen ei juuri puhu, ja toinen on moottoriturpa.

Siinä asetelmassa on tilaa myös huumorille, Hancock sanoo.

Kun Frank otti Bonnien ja Clyden tapauksen vastentahtoisesti tehtäväkseen, hän halusi Maneyn työparikseen. Pitkän linjan jäljittäjänä ja monia ajojahteja tehneenä Frank tiesi, että on päästävä takaa-ajetun pään sisään.

– Frank piirsi ympyrän siihen kohtaan karttaa, mistä Clyde varasti auton. Hän tiesi, että jostain ympyrän sisältä on saatava bensaa, Hancock selittäää.

Hancockin mukaan The Highwaymen kertoo miehistä, jotka ovat hyviä siinä, missä he tekevät, mutta se on saanut molemmissa aikaan myös pimeän puolen.

– Tämä elokuva on ennen kaikkea kahden miehen matka, joka vaati lopulta veronsa. Halusin saada sen ajatuksen mukaan tarinaan, ohjaaja sanoo.

The Highwaymen tuli Netflixiin 29. maaliskuuta. Katso traileri alta.

Haastattelut ja kuvat: Netflix

Lisää luettavaa