Nyt Netflixissä: Klassikkosarja vetää vertoja Spielbergin elokuvalle

Paras versio Tintti-sarjakuvista saattaa löytyä 1990-luvulta.

18.4.2023 09:00

Ohjaaja-kaksikko Steven Spielberg ja Peter Jackson herättivät fanittamansa Tintti-hahmon valkokankaalla eloon viime vuosikymmenen alussa.

Spielbergin osalta oli jo aikakin. Jo 1980-luvulla alkuperäisten Tintti-sarjakuvien luojan Hergén on väitetty sanoneen Indiana Jones -ohjaajan olevan ainoa, joka voisi hänen perinnöstään onnistuneen elokuvan tehdä. Erinäisten vaiheiden ja Hergén kuoleman jälkeen Spielberg sai oikeudet elokuvaan taiteilijan leskeltä.

Elokuvasarja Tintin seikkailut on toistaiseksi saanut vain yhden elokuvan, vuonna 2011 julkaistun Yksisarvisen salaisuuden. Liikekaappauksella toteutettu leffa sai maltillisen vastaanoton ilmestyessään. Jatko-osaa on pyöritelty esituotannossa ja puhetasolla jo yli kymmenen vuotta, joten leffoja odotellessa laadukkainta Tintti-vauhtia sarjakuvien ulkopuolelta voi hakea Netflixistä.

Alustalta löytyy nimittäni vuoden 1991 ranskalais-kanadalainen yhteistyö Tintin seikkailut -animaatiosarja, jonka jaksoja on pyörinyt Suomessa tv-kanavilla ja dvd-setteinä jo useamman vuosikymmenen. Tv-sarja on ikääntynyt erittäin hyvin, eikä vähintään piirostyylinsä ansiosta, joka on kuin suoraan sarjakuvien sivuilta herätetty eloon.

Indianajonesmaisten jaksojen juonet ovat nokkelia ja tarjoavat viihdettä kaikenikäisille katsojille. Heikkoutena sarjassa on ehkä toistuvuus, Tintti, Kapteeni Haddock, Professori Tuhatkauno ja kumppanit joutuvat jaksojen aikana kiipeliin kuin 1960-luvun Batman-televisiosarjassa.

Tintin Seikkailut löytyy Netflixistä. Suomenkielisinä ääninäyttelijöinä toimivat mahtavat Jarkko Tamminen, Pekka Lehtosaari, Antti Pääkkönen ja Veikko Honkanen.

Lisää luettavaa