Nyt Netflixissä: Koskettava hittielokuva saa silmäkulmat kostumaan – pikkubudjetin leffa keräsi yli 300 miljoonan tulot

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 81.

15.6.2024 23:00

Netflixin valikoimaan on lisätty Tähtiin kirjoitettu virhe (The Fault in Our Stars, 2014).

Josh Boonen ohjaama romanttinen draama perustuu John Greenin romaaniin.

Hazel on 16-vuotias tyttö, joka sairastaa kilpirauhassyöpää. Syöpä on levittänyt etäispesäkkeitä hänen keuhkoihinsakin, mutta lääkkeet ovat toistaiseksi pitäneet sairauden kurissa. Hazelin perheen elämä on silti vääjäämättömän hiljaista odottamista.

Syöpäsairaiden tukiryhmässä Hazel tutustuu ystävänsä tueksi paikalle saapuneeseen Augustukseen. Gus on parantunut luusyövästä, vaikka se on vaatinut hänen toisen säärensä amputoimisen ja on kykeneväinen ymmärtämään Hazelin sairautta ja sen mukanaan tuomaa taakkaa. Teinien välille syntyy nopeasti ystävyys, jolla olisi potentiaalia kehittyä joksikin suuremmaksikin, mutta Hazel asettaa sairautensa takia tietoiset rajat itselleen ja tunteilleen. Hazel on mukautunut elämään elämää, jossa hän voi toivoa asioita, mutta ei usko niiden toteutumiseen. Augustus kuitenkin osoittaa, että elämä ei voi olla pelkkää odotusta. Hazel lopulta huomaa, että hänellä on oikeus ja mahdollisuus haluta asioita.

Pääosissa nähdään Shailene Woodley, Ansel Elgort, Sam Trammell, Laura Dern, Willem Dafoe, Nat Wolff ja Lotte Verbeek.

Tähtiin kirjoitettu virhe oli suuri menestys lippuluukuilla. Elokuvan budjetti oli 12 miljoonaa dollaria, ja maailmanlaajuisesti leffa keräsi 307 miljoonan dollarin lipputulot.

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 81. Episodin arviossa Tähtiin kirjoitettu virhe sai neljä tähteä.

”Kun elokuva käsittelee elämää, kuolemaa ja ihmissuhteita Tähtiin kirjoitetun virheen tapaan, on tarjolla taatusti tunteiden vuoristorata. Se ei kuitenkaan ole kyyneleitä väkisin puristava kieputin, vaan hyvällä maulla toteutettu matka, joka saa silmäkulmat kostumaan siksi, että katsoja aidosti ja vapaaehtoisesti astuu sen kyytiin”, kirjoitettiin arviossa.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia