Nyt Netflixissä: ”Maailman huonoin elokuva” mustasi Ben Affleckin maineen vuosiksi – Ohjaajalle kävi vielä huonommin

IMDb-arvosana 2,6.

8.11.2022 08:30

Suomen Netflixin valikoimaan on lisätty vuonna 2003 valmistunut rikoskomedia Gigli – rajua rakkautta.

Gangsteri Larry Gigli (Ben Affleck) saa tehtäväkseen siepata liittovaltion syyttäjän kehitysvammaisen veljen. Larry saa apua kuvankauniilta Rickiltä (Jennifer Lopez), joka hänen suureksi harmikseen ei välitä miehistä.

Gigli oli katastrofaalinen floppi, joka melkein tuhosi Ben Affleckin uran. Yli 50 miljoonaa dollaria maksanut elokuva tuotti maailmanlaajuisesti vain noin 7 miljoonaa.

Arvostelut olivat poikkeuksellisen huonoja, ja Giglistä tuli ensimmäinen elokuva, joka vei kaikki keskeiset Razzie-palkinnot, jotka jaetaan huonoille elokuville. Rotten Tomatoes -sivustolla sen lukema on harvinaisen surkea 6/100 ja IMDb-keskiarvokin on tyly 2,6/10.

Gigli mainitaan yleensä, kun listataan maailman huonoimpia elokuvia. AfterEllen-sivusto nimesi sen omalla huonojen elokuvien listallaan ykköseksi.

Kesti vuosia ennen kuin Affleck sai vakiinnutettua uransa uudestaan. Ohjaaja Martin Brestille kävi huonommin, sillä hän ei ole Giglin jälkeen tehnyt yhtään elokuvaa.

Ennen Gigliä Brest tunnettiin maineikkaana tekijänä, joka oli ohjannut muun muassa elokuvat Beverly Hills kyttä, Keskiyön pako ja Naisen tuoksu.

Affleck ja Lopez olivat elokuvan tekemisen aikoihin pari, mutta he erosivat elokuvan ilmestymistä seuraavana vuonna. Tänä keväänä uutisoitiin heidän palanneen yhteen.

DVD Hohdon numerossa 6/2004 Gigli sai tylyn tuomion:

”Käsikirjoitus on niin kiusallisen huono, että se lyö ällikällä. Näyttelijä- ja ohjaustyö ontuu. Elokuvan pystyy lusimaan läpi, jos kykenee näkemään sen kalkkunalliset arvot: tahattoman komiikan, vammaisten typerän mollaamisen ja näyttelijöiden egotrippailun.”

Gigli – rajua rakkautta lisättiin Netflixiin 1.11. 2022. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa