Nyt Netflixissä: Mieltä kutitteleva tieteissarja on edennyt toiselle kaudelle – ”Yksi historian parhaista sarjoista”

Netflixin ensimmäinen saksalaistuotanto on edennyt toiselle kaudelle.

Netflixin tieteissarja Dark on yksi historian parhaista sarjoista. Neljää perhettä ja näiden sukulaisia useilla eri aikakausilla seuraava aikamatkustussaaga kutittelee mieltä täysin uniikilla tavalla.

Sen toinen kausi ei ole aivan yhtä timanttinen kuin ensimmäinen, mutta kokonaisuutena vakiinnuttaa sarjalle paikan elokuva- ja tv-viihteen oppikirjasta.

Sarjan monitahoinen vyyhti pysyy kuin ihmeen kaupalla kasassa ja toisella kaudella on tässä merkittävä osa. Uudella kaudella aiemmin esitellyt hahmot löytävät paikkansa tarinasta ja tulevasta katastrofista, ja jotakuinkin kaikkiin aiempiin mysteereihin saadaan vastaus.

Sarjan henkilöhahmot ovat yhä sympaattisia ja luontevia inhimillisine ominaisuuksineen. Toisella kaudella mysteeriteema kääntyy ympäri, kun hahmot jakavat tietonsa keskenään ja joutuvat sisäistämään kaiken tapahtuneen ja vielä tapahtuvan.

Dark on hyvin raamitettu kokonaisuus jo nyt, josta saisi uudella katsomisella varmasti enemmänkin irti. Siksi pelottaa, miten tuleva kolmas tuotantokausi menee vielä sekoittamaan soppaa lisää.

Jani Svensk

Tähdet ★★★★

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Vastaamalla näet muiden vastaukset.