Nyt Netflixissä: Fanikultin synnyttäneestä sarjamurhaajasta kertova uutuussarja on pakkokatsottavaa lajityypin faneille

Night Hunter -lempinimen saanut sarjamurhaaja synnytti oudon fanikultin.

True crime -dokumenttisarjojen suosio näkyy siinä, että uusia tuotantoja tulee pelkästään Netflixiin kuukausittain.

Neliosainen uutuus Night Stalker: Sarjamurhaajan jäljillä kertoo lempinimen sarjamurhaajasta, jonka rikokset kuuluvat Yhdysvaltain historian karmivimpiin.

Lempinimen Night Stalker saanut Richard Ramirez terrorisoi Kaliforniaa 1980-luvun puolivälissä lukuisilla murhilla, kidnappauksilla ja raiskauksilla.

Night Stalker: Sarjamurhaajan jäljillä on toteutettu tuttuun tapaan. Siinä haastatellaan poliiseja ja henkiin jääneitä uhreja. Arkistomateriaalin lisäksi käytetään dramatisoituja otoksia.

Sarjaa on syytetty siitä, että siinä kuvataan Ramirezia ihannoivaan sävyyn. Se tuntuu viestintuojan ampumiselta.

Ramirez jätti murhapaikoille saatananpalvontasymboleita ja käytti AC/DC-lippistä. Hän synnytti fanikultin, ja sai oikeudenkäynnin aikaan ihailijoikseen joukon nuoria naisia.

Se on kuitenkin oleellinen osa tapauksen historiaa, ja on vaikea nähdä sarjassa minkäänlaista glorifiointia. Sarjan vahvuus on nimenomaan siinä, että se nostaa uhrien lisäksi keskiöön kaksi rikosetsivää, jotka muistelevat järkyttävää tapausta elävästi.

Mitään uutta ja ihmeellistä sarja ei välttämättä tuo, mutta true crime -genrestä kiinnostuneille se on suorastaan pakkokatsottavaa.

Tähdet ★★★★

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut