Nyt Netflixissä: toiminnantäyteinen laatulänkkäri – ”teknisesti uskomattoman toimiva viihdepaketti”

Neljän tähden western.

17.7.2021 22:00

Netflixin valikoimaan on lisätty The Magnificent Seven (2016).

Antoine Fuquan ohjaama western on uusintaversio John Sturgesin klassikkolänkkäristä 7 rohkeata miestä (1960), joka taas oli uusintaversio Akira Kurosawan legendaarisesta ohjaustyöstä Seitsemän samuraita (1954).

Teollisuuspomo pitää Rose Creekin kaupunkia tiukassa ja tappavassa otteessaan, joten epätoivoiset kaupunkilaiset palkkaavat turvakseen seitsemän miestä.

Pääosissa nähdään Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Peter Sarsgaard, Byung Hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo, Martin Sensmeier ja Haley Bennett.

The Magnificent Sevenin Rotten Tomatoes -prosentti on 64. Episodin arviossa lännenelokuva sai neljä tähteä. Alla otteita arviosta.

”Sturgesin alkuperäisessä länkkärissä pääosin valkoista syntyperää olevat yhdysvaltalaiset palkattiin suojelemaan meksikolaista kylää meksikolaiskonnilta. Fuqua on tuonut sankarijoukkoon monimuotoisuutta, mutta päivittänyt tapahtumapaikaksi amerikkalaisen pikkukylän ja konnaksi valkoisen teollisuuspohatan. Sen voi halutessaan nähdä kommentiksi siitä, millaisia ihmisten huolenaiheet Yhdysvalloissa ovat 2010-luvulla – tai sitten ei.”

”Muutos on kuitenkin merkittävä siinäkin mielessä, että alkuperäisessä pelastettavat suhtautuivat suojelijoihinsa ristiriitaisesti. Uusintaversiossa soraäänet passitetaan yhteisymmärryksessä muualle ennen konfliktin alkamista. Se tekee Fuquan The Magnificent Sevenistä Sturgesin versiota suoraviivaisempaa toimintaa. Sellaisenakin se on teknisesti uskomattoman toimiva viihdepaketti: isolta osaltaan vain taistelua sisältävä reilu kaksituntinen lentää kuin siivillä.”

Katso traileri alta.

Lähde: Flixable

Lisää luettavaa