Nyt Netflixissä: Black Mirror -tekijöiden satiirinen mokumentti kertaa mitä kaikkea uskomatonta kuluneeseen vuoteen 2021 mahtuikaan

Tästä teemaan sopivaa katsottavaa uudenvuodenaattoon.

Vuosi 2021 on ollut jälleen aikamoista vuoristorata-ajelua. Netflix päätti jatkaa viime vuonna aloittamaansa perinnettä tehdä satiirityylinen kertaus kuluneesta vuodesta ja sen ilmiöistä. Death to 2021 saapui suoratoistopalvelun katselukirjastoon 27. joulukuuta.

Death to 2021 käynnistyy tammikuussa tapahtuneista Washingtonin mellakoista ja etenee siitä läpi mm. Oscar-gaalan ja William Shatnerin avaruuslennon aina Covid-rokotusten käynnistymiseen ja Facebookin maailmanlaajuiseen kaatumiseen saakka. Mukaan mahtuu poliittisempien käänteiden lisäksi toki myös mainintaa Bridgerton– ja Squid Game -sarjoista sekä 007 No Time to Die -elokuvasta, jotka kaikki ovat nousseet 2021 puhutuimpien ja katsotuimpien viihdeteosten joukkoon.

Komediaspesiaali on Black Mirror ja Death to 2020 -tekijöiden Charlie Brookerin ja Annabel Jonesin käsialaa. Mukana kirjoittajatiimissä on myös Ben Caudell. Siinä esiintyvät mm. Hugh Grant, Lucy Liu ja Joe Keery, kertojaäänenä kuullaan Lawrence Fishburne.

Death to 2021 löytyy tällä hetkellä Suomen Netflixin katsotuimpien elokuvien Top10-listalta sijalta kaksi. Alla mokumentin virallinen traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut