Nyt Netflixissä: Videopeliä muistuttava väkivaltainen toimintapläjäys hakkaa yhdessä asiassa jopa Tarantinon Kill Billin

Elokuva sijoittuu kokonaan Japaniin.

4.10.2021 09:58

Netflix-elokuvan nimihenkilö Kate (Mary Elizabeth Winstead) on amerikkalainen palkkamurhaaja, jonka kohde Osakassa pääsee tehtävän suunnitelman mukaisesti hengestään, mutta veristä tapausta jäi myös todistamaan alaikäinen sivullinen.

Kate ja mentorinsa Varrick (Woody Harrelson) ovat aina olleet ehdottomia sen asian suhteen, että lapsia ei vahingoiteta millään tavoin. Vajaa vuosi myöhemmin Katen ja edellä mainitun lapsen, Anin (Miku Patricia Martineau) tiet kohtaavat Tokiossa.

Kate tapahtuu kokonaan Japanissa, jossa yakuza-herruudesta otetaan mittaa, ja heitä näytteleekin joukko maan tunnetuimpia kasvoja (Jun Kunimura, Miyavi sekä Tadanobu Asano). 

Japani on tunnettu hankalasta elokuvaproduktioiden byrokratiasta, mutta tällä kertaa jenkkituotanto on ilmiselvästi onnistunut kuvaamaan siellä aika lailla. Tokiota näyttelee osittain myös Bangkok.

Harrelson nähdään suurimmilta osin vain puhelimessa päähenkilön kanssa, joten on syytä olettaa, ettei hän missään vaiheessa edes laskeutunut Naritan tai Hanedan lentokentille.

25 miljoonan dollarin budjetilla Netflix on tuottanut videopelejä muistuttavan kliseisen toimintapläjäyksen, joka on äärimmäisen brutaali. Mitä tulee tappojen määrään maailman suurimmassa kaupungissa, niin Winstead vie Uma Thurmania kuus-nolla. Ei kai Kill Billissä tapettu edes sataa yakuzaa.

Tero Heikkinen

Tähdet ★★

Lisää luettavaa