Nyt Netflixissä: Viihdyttävä sotaseikkailu – tarjoaa tuntemattomaksi jääneen näkökulman 2. maailmansotaan

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 31.

9.3.2024 11:00

Netflixiin on lisätty The Monuments Men (2014).

George Clooneyn ohjaama, pääosittama, kirjoittama ja tuottama sotaseikkailu perustuu Robert M. Edselin ja Bret Witterin tietokirjaan.

The Monuments Men kertoo historian suurimmasta aarrejahdista toisen maailmansodan aikaan. Elokuvan keskiössä on epätavallinen sotilasyksikkö, jonka Franklin D. Roosevelt määräsi Saksaan pelastamaan taideaarteita natsivarkaiden käsistä ja palauttamaan ne oikeille omistajilleen. Nämä miehet tunnetaan nimellä The Monuments Men. He panivat henkensä peliin suojellakseen ihmiskunnan suurimpia saavutuksia, vaikka tehtävä vaikutti mahdottomalta: taideteokset olivat vihollislinjojen takana ja Saksan armeija oli määrätty tuhoamaan ne, koska Kolmas valtakunta oli romahtamaisillaan. Miten tämä ryhmä – seitsemän museonjohtajaa, kuraattoria ja taidehistorioitsijaa, jotka tunsivat Michelangelon paremmin kuin M1 Garand -kiväärin – voisi mitenkään selviytyä mahdottomasta tehtävästään, ennen kuin tuhannen vuoden takainen kulttuuriperintö tuhoutuu?

Clooneyn lisäksi elokuvassa näyttelee Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville ja Cate Blanchett.

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 31. Episodin arviossa The Monuments Men sai kolme tähteä.

The Monuments Men on erittäin viihdyttävä elokuva niin mainioiden näyttelijöidensä kuin kiinnostavan aihepiirinsä vuoksi. Taiteen suojelijoiden hajotessa melkein saman tien omille teilleen myös elokuvan rakenne kärsii siinä määrin, että loppujen lopuksi kokonaisuuden kiinnostavimmaksi elementiksi jää aikaisemmin tuntemattomaksi jäänyt näkökulma toiseen maailmasotaan. Vasta loppupuolellaan The Monuments Men löytää vihdoinkin hengästyttävyyttä, vaikuttavuutta ja koskettavuutta sisältävän seikkailuvaihteen, jota se on aikaisemminkin tavoitellut”, kirjoitettiin arviossa.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia