Nyt on hyvä supersankarileffa illan ohjelmistossa – ohjaajakaksikko loisti myöhemminkin

IMDb-arvosana on 7,8.

14.5.2021 15:03

Illan viihteenä esitetään supersankarielokuva Captain America: Civil War (2016).

Marvelin supersankariuniversumiin sijoittuvassa toimintaspektaakkelissa Kapteeni Amerikka ja Tony Stark ajautuvat vastakkaisiin leireihin, kun syyllisyyttä poteva Stark kannattaa Kostajien toimintaa rajoittavaa Sokovian sopimusta ja Kapteeni Amerikka vastustaa sitä. Tilannetta kärjistää entisestään YK:n huippukokoukseen tehty pommi-isku, josta epäillään Kapteeni Amerikan vanhaa ystävää Bucky Barnesia. Lopulta jokaisen Kostajan on valittava puolensa, kun ystävät käyvät taistoon toisiaan vastaan ja vanhat salaisuudet paljastuvat. Kriitikkojen kehuma elokuva tuotti yli 1,1 miljardia dollaria ja oli vuoden 2016 tuottoisin elokuva.

Episodin arvostelussa leffa sai kolme tähteä:

”Valtavasta hahmomäärästä ja huimasta lähes kahden ja puolen tunnin kestostaan huolimatta Captain America: Civil War pysyy yllättävän hyvin kasassa ja kiinnostavana alusta loppuun. Vaikka erimielisyydet ratkotaan aina nyrkein ja asein, on mukana sopivasti pohdiskelua oikeasta ja väärästä maailmassa, jossa supervoimaiset yksilöt ovat yhteisöjä uhkaavia aseita. Varsinkin kun elokuva osoittaa, kuinka heitä voidaan manipuloida toimimaan väärin silloinkin, kun he uskovat tekevänsä oikein.”

Pääosissa Chris Evans, Robert Downey Jr, Scarlett Johansson, Anthony Mackie, Sebastian Stan, William Hurt sekä Daniel Brühl. Ohjauksesta vastaa Anthony ja Joe Russo. Ohjaajakaksikko vei Marvelin elokuvauniversumin taidokkaasti maaliin ohjaamalla vielä Avengers: Infinity War ja Avengers: Endgame -elokuvat.

Chadwick Bosemanin esittämä Black Panther sai elokuvassa suuremman roolin kuin alun perin oli tarkoitus. Jossain vaiheessa vaikutti, ettei Sony luovuta Spider-Manin oikeuksia elokuvaa varten, joten Black Pantherin osuutta kasvatettiin. Kun Spider-Maniin liittyvät epäselvyydet ratkesivat, Bosemanin rooli oli jo niin tärkeä osa elokuvaa, ettei sitä haluttu karsia. Sen sijaan Hämiksen osuus päätyi vähäisemmäksi kuin alun perin oli tarkoitus.

Elokuva esitetään Neloselta kello 22.50. Alla traileri.

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa