Nyt Prime Videossa: Kelpoa ajanvietettä mutta leffa olisi voinut olla loistavakin – Depp ja Jolie ohittivat tylysti ohjaajan näkemyksen

IMDb-arvosana on 6,0.

22.1.2023 06:00

Prime Videossa on nyt elokuva The Tourist (2010).

Amerikkalaisturisti Frank (Johnny Depp) matkustaa Italiaan nuolemaan haavojaan ja toipumaan sydänsuruista. Frankin tielle sattuu erityislaatuinen nainen Elise (Angelina Jolie). Elisen ja Frankin polut eivät kuitenkaan kohtaa sattumalta, sillä Elisellä on kohtaamisille omat tarkoitusperänsä.

Episodin kolmen tähden arvostelussa kirjoitettiin seuraavasti:

The Tourist näyttää hyvin pintapuolisesti tarkasteltuna komealta elokuvalta. Sen tapahtumapaikkoina toimivat Venetsian maisemat ovat tietenkin varsin kauniita, eikä kuvaustekniselläkään puolella ole mainittavia ongelmia. Deppin ja Jolien kemiat toimivat kohtuullisesti, ja konkari Steven Berkoff on jälleen vakuuttava pahiksena.

Suurimmat ongelmat ovatkin taas kerran käsikirjoituspuolella. Elokuvan pari isompaa yllätyskäännettä nojaavat sen verran epätodennäköisiin tapahtumaketjuihin, että lottovoiton mahdollisuuskin uhkaa olla suurempi. The Tourist ei myöskään tarjoa juuri ollenkaan lihaa luittensa ympäriltä. Se on siis melko hajuton ja mauton kaluttava, mutta mikäli Johnny Depp ja Angelina Jolie yhdessä valkokankaalla on ylittämättömän houkutteleva ajatus, eikä ajatus luistele ennätysvauhtia raskaan työpäivän päätteeksi, voi elokuva olla kelpo ajanvietevaihtoehto.”

Ohjaaja Florian Henckel von Donnersmarck ohjasi loistavan leffan Muiden elämä (2006), jonka ansiosta hän sai suuren määräysvallan näyttelijävalintoihin ja käsikirjoitukseen. Kyseessä oli hänen suuren budjetin Hollywood-debyyttinsä.

Ohjaaja joutui kuitenkin tylysti Jolien ja Deppin jyräämäksi. Kun kuvaukset alkoivat, kuuluisat päänäyttelijät ottivat ohjat käsiinsä, joten hänen luova panoksensa jäi hyvin vähäiseksi.

Kun häneltä myöhemmin kysyttiin, miksi hän teki elokuvan, hän sanoi ettei yksinkertaisesti voinut vastustaa sen tekemistä kahden maailman viehättävimmän näyttelijän kanssa maailman kauneimmalla paikalla, eli Venetsiassa.

Mainittakoon, että Jolie sanoi aikoinaan haastattelussa suostuneensa tekemään elokuvan vain siksi, että se olisi nopea työkeikka Venetsiassa, Italiassa. Alla traileri.

Lue myös: Rennyn ex-rakas Geena Davis täytti 67 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa