Nyt se on katsottavissa: Sanna Marinin hallituksesta kertova dokumentti kurkistaa kulissien taakse

Kolmiosainen dokumenttisarja Viisi valittua on nyt katsottavissa HBO Max -suoratoistopalvelussa.

9.6.2023 08:00

HBO Maxin ensimmäisessä suomalaisessa dokumenttisarjassa seurataan Sanna Marinin johtaman hallitusviisikon vaiheita mullistusten keskellä ja päästään tutustumaan naisiin julkikuvan takana.

Kolmesta noin 35 minuutin mittaisesta jaksosta koostuva Viisi valittua -dokumentti saa ensi-iltansa HBO Max -suoratoistopalvelussa tänään. Mia Halmeen ohjaama sarja nähdään myös TV5-kanavalla 14.6. alkaen viikoittain.

Suomessa tehdään poliittista historiaa, kun Sanna Marin valitaan maailman nuorimmaksi pääministeriksi. Hänen ympärilleen muodostuu viiden määrätietoisen naisministerin ryhmä, joka alkaa johtaa maata. Lähes välittömästi he joutuvat myrskyn silmään, kun maailmanlaajuinen pandemia leviää Suomeen. Ministeriviisikko ohjaa Suomen pandemian läpi, mutta heti sen taltuttua syttyy sota, joka syöksee koko Euroopan ahdinkoon.

Hermoja raastavan työnsä ohessa ministerit saavat lapsia ja elävät yksityistä elämäänsä. Keitä oikein ovat nämä kunnianhimoiset, maltilliset naiset, jotka puskevat poliittista kulttuuria eteenpäin ja inspiroivat ympäri maailman? Mistä he ovat tulleet ja mikä heitä motivoi?

Dokumenttisarjassa päästään seuraamaan läheltä näiden poikkeuksellisten poliitikkojen elämää suurten mullistusten pyörteissä. HBO Maxin ensimmäisessä suomalaisdokumentissa tutustutaan naisiin julkikuvan takana ja jaetaan herkkiä ja avoimia hetkiä.

Viisi valittua on HBO Maxin ensimmäinen suomalainen dokumenttisarja. Aikaisemmin suoratoistopalvelu on julkaissut suomalaisista lyhytelokuvista koostuvan Eristyksissä-antologiasarjan sekä True Story Suomi –nimisen viihdeohjelman.

Suomen lisäksi dokumenttisarja tullaan näkemään muissa Euroopan HBO Max -maissa sekä Yhdysvalloissa.

Sarjan kaikki jaksot ovat katsottavissa HBO Maxilla 9.6. alkaen, minkä lisäksi jaksot esitetään 14.6. alkaen yksi kerrallaan TV5:lla keskiviikkoisin klo 21. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa