Nyt se on varmaa: Suomeen tulee ensimmäinen IMAX-elokuvateatteri

Finnkino rakentaa Helsingin Itikseen Suomen ensimmäisen IMAX-elokuvateatterin.

Finnkino kehittää yhdessä Helsingin Itiksen kanssa Suomen elokuvateatterimaailmaa avaamalla loppuvuodesta 2018 Finnkino Itis -teatterin. Uusi yhdeksänsalinen teatteri on Suomen ensimmäinen IMAX-elokuvateatteri.

– Olemme todella ylpeitä ja innoissamme, että saamme vihdoin julkistaa avaavamme Suomen ensimmäisen IMAX-elokuvateatterin. Maailmanlaajuisesti tunnetuin IMAX-teatteritekniikka ja Suomeen kauan odotettu IMAX-sali on osa Itikseen rakentuvaa yhdeksän salin elokuvateatterikokonaisuutta, kertoo Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

Lindholmin mukaan Helsingin Itäkeskus on uudelle huipputeatterille strateginen sijainti.

– Itä-Helsingistä ja sen lähialueilta on puuttunut täysmittainen elokuvateatteri, ja sitä aukkoa olemme nyt paikkaamassa. Itäkeskuksen hyvien kulkuyhteyksien ansiosta odotamme Itis-elokuvateatteriin leffafaneja laajasti niin lähialueilta kuin metrolinjan varrelta ja muualtakin Suomesta. Uskomme, että Suomen ensimmäinen IMAX-teatteri kiinnostaa, Lindholm sanoo.

Finnkino Itis avaa ovensa loppuvuodesta 2018. Noin tuhatpaikkaista Finnkino Itistä ja Suomen ensimmäistä IMAX-teatteria on valmisteltu pitkään. Rakennesuunnittelu aloitettiin vuosi sitten ja tällä hetkellä teatterin tilalla on iso monttu, josta teatteri ensi vuoden aikana alkaa muotoutumaan, kerrotaan tiedotteessa.