Nyt SkyShowtimessa: Huippumenestys ja kuuden Oscar-palkinnon voittaja – elokuvaa ei ehkä enää nykyisin tehtäisi

IMDb-arvosana on 8,8.

6.2.2023 09:45

SkyShowtimessa on nyt draamaa, komediaa ja historiallisia tapahtumia yhdistelevä elokuva Forrest Gump (1994). Ohjaajana toimii Robert Zemeckis.

Tarinan keskiösssä on omalaatuinen Forrest Gump, joka on ollut syntymästään asti hiukan erilainen kuin muut. Hän yrittää kuitenkin kovasti, joka johtaa välillä menestykseen ja välillä vaikeuksiinkin.

Forrestin elämä vie hänet läpi Yhdysvaltain historian, ja matkan varrella hän törmää välillä lapsuudenystävänsä Jennyyn. Päätyvätkö he lopulta yhteen, vai ovatko he liian erilaisia?

Elokuva huomioitiin 13 Oscar-ehdokkuudella ja se voitti kuusi Oscaria  (mm. paras elokuva, paras ohjaus, paras käsikirjoitus).  Se oli myös kaupallinen menestys ja tuotti kohtuullisella 55 miljoonan dollarin budjetilla noin 330 miljoonaa dollaria.

Tuottaja Wendy Finermanin mielestä elokuvaa ei enää nykypäivänä voisi tehdä. Tämä johtuisi siitä, ettei elokuva saisi kasaan tarvittavaa budjettia.

Forrest Gumpin tekeminen tänä päivänä olisi todella vaikeaa. Se kun oli vaikeaa jo monta vuotta sitten, Finerman kertoi.

Hanks suostui tekemään elokuvan ilman palkkaa, ja otti sen sijaan vastaan prosenttiosuuden elokuvan voitoista. Hän tienasikin lopulta 40 miljoonaa dollaria. Alla traileri.

Lue myös: Näyttelijätär Alice Eve aiheutti kohun alusvaatekohtauksellaan – tältä 41 vuotta täyttävä tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa