Nyt striimattavissa: Kammottavan huono komedia ei toimi missään mielentilassa 

Miten näin huono elokuva on päässyt Hollywood-tuotantokoneiston läpi?

Kuulosti varmaan loistavalta idealta tehdä komedia, jossa Will Ferrell ja John C. Reilly ovat Sherlock Holmes ja tohtori Watson. Toimihan kaksikon kemia niin mainiosti Velipuolissa.

Komediakäsikirjoittajana maineensa luoneen Etan Cohenin (Tropic Thunder, Men in Black 3) ohjaustyöstä tuli kuitenkin karmaiseva floppi kaikilla rintamilla.

Holmes & Watson sai jo koeyleisöltä niin negatiivisen reaktion, että Sony-studio yritti päästä tuotannosta eroon kauppaamalla sitä Netflixille, mutta suoratoistohtiö ei sitä halunnut ostaa.

Suomessa ja monissa muissakin maissa Holmes & Watson jäi vaille teatterilevitystä, ja blu-ray-julkaisukin tuli ja meni vähin äänin.

Nyt leffa on rantautunut muihin suoratoistopalveluihin: elokuva on lisätty muun muassa HBO Nordicin ja Viaplayn valikoimiin.

Yleisön ja Netflix-pomojen reaktio ei ole mikään ihme, sillä Holmes & Watson on karmea epäonnistuminen kaikilla mittareilla, vaikka sivuosissakin on maineikkaita näyttelijöitä, kuten Ralph Fiennes ja Rebecca Hall.

Koomisiksi tarkoitetut kohtaukset saavat katsojan korkeintaan hämmentyneeksi. Käsikirjoitus on niin tökerö ja nololla tavalla mauton, että ei voi kuin ihmetellä, miten tällainen elokuva on ikinä saatu läpi ison Hollywood-studion tuotantokoneistosta.

Ja täsmennykseksi vielä, että Holmes & Watson tuskin toimii missään mielentilassa. Se on yksinkertaisesti huono ilman camp- tai mitään muitakaan arvoja.

Will Ferrell nähdään seuraavaksi kesäkuussa ilmestyvässä Netflix-elokuvassa Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, jossa parodioidaan Euroviisuja. Toivottavasti se tarjoaa Will Ferrellin faneille koomisia hetkiä, jotka Holmes & Watson -kammotuksesta puuttuvat.

Tähdet ★

YouTube video